Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Wielrenners gewond

EEXTERVEEN Gisteravond zijn twee wielrenners uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding in Eexterveen. Beide mannen reden in groep wielrenners over de Menweg. Gekomen bij de Dorpsstraat wilden zij deze oversteken, maar zagen daarbij een naderde auto, met aanhangwagen, over het hoofd en verleende geen voorrang. Een 52-jarige wielrenner botste tegen de auto en bekwam vermoedelijk een hersenschudding. Een 50-jarige wielrenner botste tegen de aanhangwagen en is vermoedelijk met longletsel overgebracht naar het AZ te Groningen. De 36-jarige autobestuurder uit Gasselternijveen kwam met de schrik vrij.


* Bestuurder komt om bij botsing tegen boom
ALTEVEER Gisteravond botste de 38-jarige R.P. Hut uit Zuidwolde met zijn auto tegen een boom op de Oosterweg en is enkele uren later aan zijn verwondingen overleden. Hij reed omstreeks 22.30 uur met zijn auto over de Oosterweg richting Zuidwolde toen hij vol tegen een links van de weg staande boom botste. Volgens zijn eigen verklaring was hij bezig een sigaret te draaien en is daarbij de macht over het stuur kwijt geraakt. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle, alwaar hij later is overleden.


* Onder invloed

DE KIEL Bij een controle op de Rolderstraat werd afgelopen nacht een 30-jarige bestuurder uit Veenoord gecontroleerd. Aan het bureau blies hij 260 µg/l (ongeveer 0.6 promille). Hij kreeg een rijverbod en een snelrechtverbaal.


* Diefstal uit auto

SLEEN In de nacht van maandag op dinsdag is aan de Oldengaerde uit een auto ongeveer 60 liter dieselolie gestolen. De daders waren nogal ruw te werk gegaan, zodat de op de plek van de diefstal de weg besmeurd was met dieselolie. De brandweer heeft dit schoongemaakt.

HOOGHALEN Gistermiddag is ingebroken in een kampeerauto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats van het herinneringscentrum Westerbork. De daders hadden de deur geforceerd om binnen te komen. De gehele kampeerauto werd doorzocht en gestolen werd een tas met daarin een GSM, een paspoort, een rijbewijs, diverse sleutels en een kentekenbewijs.


* Inbraak in school

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een school aan het Booyenverlaat. De daders waren binnen gekomen door een raam aan de achterzijde. Op voorhand wordt alleen een draagbare radio vermist. Vandaag zal een controle uit moeten wijzen of er nog meer weg is.


* Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Gistermiddag zijn twee 13-jarige Hoogeveense meisjes betrapt bij het stelen van goederen uit een winkel aan de Hoofdstraat. De ene had een hoeveelheid lipglos gestolen ter waarde van ongeveer f 56,-- en de andere ook lipglos en ook nog petitfours, met een totale waarde van f 41,--. Beide gaan het HALT traject in. Na verhoor zijn ze overgedragen aan de ouders.


* Man komt om bij bedrijfsongeval

MEPPEL Gistermiddag is een 34-jarige inwoner van Koekange bij een bedrijfsongeval in een bedrijf aan de Galgenkampsweg om het leven gekomen. De man was bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een machine en is toen met zijn hoofd bekneld komen te zitten. Tengevolge ernstig hoofdletsel is de man overleden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar dit ongeval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe