Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 23-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Overlast slachthuis
EMMELOORD De politie heeft tegen een slachthuis in Emmeloord tot tweemaal toe proces-verbaal opgemaakt wegens het overtreden van de verleende milieuvergunning. Deze overtreding veroorzaakte veel geluidsoverlast. Volgens een voorschrift in de milieuvergunning mogen slachtdieren uitsluitend gehouden worden in een afgesloten ruimte. Dit was hier niet het geval. Het Openbaar Ministerie zal beslissen over een eventuele strafrechtelijke vervolging.

Mishandeling
ALMERE Dinsdagochtend heeft een 15-jarige Almeerder aangifte gedaan van mishandeling. Hij stak even daarvoor met twee vrienden de Polderdreef over richting het benzinestation. Opeens stopte er een auto. De nog onbekende passagier stapte uit, riep iets en gaf de jongen een kopstoot. De jongen is met een tand door de lip voor controle naar het ziekenhuis gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding auto en bromfiets
ALMERE Een 16-jarige bromfietser is dinsdagavond op de Wipmolenstraat gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed over het Matieu Cordangpad, een 27-jarige automobiliste uit Lelystad over de Wipmolenstraat. Bij de kruising zagen ze elkaar waarschijnlijk niet omdat hun zicht vermoedelijk belemmerd werd door bossages. De bromfietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Vreemdeling aangehouden
ALMERE Dinsdagmiddag is op het politiebureau aan de Baljuwstraat een nog onbekende vreemdeling aangehouden. Hij viel door de mand toen hij de verlenging van zijn verblijfsdocument kwam ophalen. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een zeer goed vervalst Frans paspoort op basis waarvan destijds een verblijfsvergunning was verleend. Hij verbleef al zes jaar in Nederland. De man is in verzekering gesteld om zijn ware identiteit te kunnen achterhalen. Hij zal strafrechtelijk vervolgd worden.