Nationaal Dubo Centrum

Excursie Ruhrgebied uitgesteld tot het najaar

De excursie naar het Ruhrgebied rondom het thema duurzame stedelijke ontwikkeling, die het Nationaal Dubo Centrum op 8 en 9 juni aanstaande gepland had, wordt uitgesteld naar het najaar. De tijdsspanne tussen de mailing en de uiterste inschrijfdatum bleek te kort om het minimum aantal deelnemers te behalen. De excursie voor (beleids)medewerkers van gemeenten en provincies en adviseurs voor dergelijke organisaties zal nu plaatsvinden in september 2001.

Ideeën opdoen over duurzame stedelijke ontwikkeling. Leren van de ervaringen van anderen.
Zien hoe het ook kan. De Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van stedelijke ontwikkelingen komen in een stroomversnelling. In het kader van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing zijn veel gemeenten op zoek naar mogelijkheden om duurzaamheid in de stedelijke vernieuwing vorm te geven. Daarbij kan geleerd worden van andere projecten en ervaringen die daarin zijn opgedaan. Vanuit deze gedachte zet het Nationaal Dubo Centrum een tweedaags excursieprogramma op naar het Emscher Park, een deelgebied binnen het Ruhrgebied, net over de grens in Duitsland.
Het programma biedt bezoeken aan projecten van uiteenlopende aard: niet alleen projecten op het gebied van woningbouw, maar ook utiliteitsbouw, de rol van kunst en het omgaan met water in de gebouwde omgeving worden belicht. Ook wordt er gelegenheid geboden om te praten met enkele vertegenwoordigers van betrokken lokale overheden om inzicht te krijgen in het realisatieproces.
De ontwikkelingen in elke regio dienen gerelateerd te worden aan de historie van het gebied zelf, de culturele aspecten, de economische omstandigheden en mogelijkheden, enz. Deze achtergronden zullen eveneens aan de orde komen.

Nieuw:
excursie voor ontwerpers, (landschaps)architecten en stedebouwkundigen

Voor de doelgroep ontwerpers, (landschaps)architecten en stedebouwkundigen wordt een aparte excursie georganiseerd. Wij werken momenteel aan het programma van deze 2-daagse excursie, die eveneens zal gaan plaatsvinden in september. Meer informatie over deze excursie is beschikbaar vanaf 1 juni aanstaande in de nieuwsrubriek van deze website.

Informatie over het programma en praktische gegevens van de uitgestelde excursie vindt u hier. De nieuwe excursiedata zijn vanaf 1 juni bekend en worden op de site vermeld.

Stelt u prijs op toezending van de folder zodra data en programma zijn vastgesteld? Stuur een mail naar het Nationaal Dubo Centrum.

22 mei 2001