Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.40 uur
Strenger toezicht parkeerbeleid

LOENEN Naar aanleiding van diverse klachten gaat de politie samen met de parkeercontroleur strenger toezien op het parkeergedrag van automobilisten in de parkeerzones van Loenen. Bij constatering van overtredingen zal de politie en de parkeercontroleur bekeuren.

Deze blauwe zones zijn gelegen aan de Molendijk, Bredestraat, Dorpsstraat en Brugstraat. In de parkeerzone aan de Molendijk kan van 08.00 uur tot 18.00 uur en in de parkeerzones aan de Bredestraat, Dorpsstraat en Brugstraat kan dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur gedurende maximaal een half uur geparkeerd worden. De zones zijn van belang om de bereikbaarheid van de aan de genoemde straten gelegen winkels/bedrijven te verbeteren. Bij het parkeren in een parkeerzone tussen genoemde tijden dient gebruik gemaakt te worden van een parkeerschijf. Buiten genoemde tijden kan vrij geparkeerd worden.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de wijkagenten Dirk Portengen en/of John van Weerdenburg. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0900 8844.

Vermoedelijke inbrekers aangehouden

OUDEWATER Kort na een melding van een poging tot inbraak in Oudewater hield de politie dinsdagmiddag kort voor zes uur drie vrouwen aan die worden verdacht van de inbraakpoging.

De verdachten waren kort voor de melding bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Daarop kwam bij de politie de melding binnen dat drie vrouwen hadden geprobeerd in te breken in een woning aan het Joostenplein. De bewoner hoorde gerommel aan de voordeur en opende de deur. Daarop lieten de vrouwen een tas met inbrekerswerktuigen vallen en gingen er vandoor.

De agent die de melding binnenkreeg bedacht dat de signalementen van de vrouwen overeen kwamen met de vrouwen die zojuist bekeurd waren. Met hulp van collegas werden de vrouwen in IJsselstein op de N210 aangehouden.

Verkeerscontroles

RIJN & VENEN De politie hield dinsdag een gordelcontrole op de Hoge Rijndijk in Woerden. Tussen half elf en half twaalf kregen vijftien mensen een bekeuring van negentig gulden voor het niet dragen van de gordel. Tevens kreeg een automobilist een bon voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

De politie controleerde dinsdag op verschillende plaatsen in Harmelen en Woerden geparkeerde voertuigen in het kader van de actie Niets erin niets eruit. Op en rond de Ransuil, Kramsvogel en Houtduif in Harmelen stonden vijf van de 46 gecontroleerde voertuigen open. In dertien voertuigen lag een buit in het zicht. Op de Prinsenlaan en Dahliastraat in Woerden stond één van de 28 gecontroleerde voertuigen open, in acht andere was een buit zichtbaar.

In het kader van het project Doe nuchter, rij alcoholvrij hield de politie dinsdagavond een controle op de N401 ter hoogte van de kruising met de Portengensebrug in Kockengen. Tussen acht uur en half tien lieten agenten 119 bestuurders blazen. Eén automobilist bleek met 0,54 promille achter het stuur te zitten; goed voor een bekeuring van 410 gulden.
Op de A12 ter hoogte van Woerden hield de politie woensdagmorgen tegen twee uur een 44-jarige automobilist uit België aan wegens het rijden onder invloed. De man kon of wilde de blaasproef niet goed uitvoeren. Hij had in ieder geval meer op dan is toegestaan en werd aangehouden. De man kreeg een boete van 2.000 gulden. Hij is woensdagmorgen vrijgekomen nadat familie de boete betaald had.

Niet eens met aanhouding

MAARSSEN Een zestienjarige inwoner van Maarssen verzette zich dinsdagmiddag rond kwart over drie tegen zijn aanhouding. Agenten zagen de jongeman op een onverzekerde brommer rijden waarvan het contactslot was verwijderd. De jongen reed een stukje op zijn achterwiel en ging er vandoor. Kort daarop zagen agenten hem bij een benzinestation en wilden hem aanhouden. Daar had de knaap echter geen zin in. Na enig duw- en trekwerk gaf de jongeman zich gewonnen. De politie onderzoekt nog of de brommer gestolen is.

Bedreigen met hakbijl
WOERDEN Een 41-jarige inwoner van Woerden is dinsdagavond rond tien over negen aangehouden. Hij bedreigde rond het Valeriaanveld mensen eerst met schroevendraaiers en vervolgens met een hakbijl. Een zestienjarige plaatsgenoot raakte gewond na een steek met een schroevendraaier.

Een woordenwisseling was oorzaak van de steekpartij en bedreiging. De 41-jarige had woorden met de zestienjarige en ging hem op een gegeven moment met vier schroevendraaier te lijf. Doordat de jongeman viel kon hij een steek niet voorkomen. Hij raakte gewond aan zijn bovenarm. Vervolgens haalde de 41-jarige een hakbijl, maar, vermoedelijk onder invloed van alcohol, viel de man voorover. De inmiddels gearriveerde politie hield de man aan. De man zit voorlopig vast.