Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Man licht gewond bij poging aanhouding winkeldieven

IJSSELSTEIN Een 39-jarige inwoner van IJsselstein raakte dinsdagavond lichtgewond aan zijn been nadat hij had geprobeerd twee winkeldieven aan te houden.

Rond kwart voor zeven betrapte personeel van een winkel aan het Basiliekpad twee jongens op het stelen van goederen. Enkele personeelsleden wilden de jongens aanhouden toen zij naar buiten waren gelopen. De jongens lieten nog even demonstratief de gestolen goederen zien en gingen er allebei in een andere richting vandoor. Bij de provinciale weg had het personeel één verdachte ingehaald. De dief sloeg en schopte beide personeelsleden. Het 39-jarige personeelslid is met een zeer been naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een spier te hebben verrekt. De politie is direct een onderzoek gestart naar de daders.

Doorrijden na ongeluk

NIEUWEGEIN Een onbekende fietser reed dinsdagmiddag rond kwart over twee een fietsster aan op de Lepelaar. Het meisje, een vijftienjarige inwoonster van Nieuwegein, viel en raakte gewond.

Beide fietsers reden in tegengestelde richting over het fietspad bij de Lepelaar. Doordat de jongen achterom keek kwam hij op de weghelft van het meisje terecht. De voorwielen raakten elkaar en het meisje viel. De jongen stopte even, maar reed daarna door. Het meisje brak haar pink, liep schade op aan haar gebit en verwondingen aan gezicht en handen.

Viscontrole

HOUTEN De politie controleerde dinsdag rond de Kooikersplas en Imkersplas de visaktes van de vissers. Alle vissers bleken de papieren keurig in orde te hebben.