Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.45 uur
Inbrekers gesnapt

ZEIST Twee inwoners van Zeist (21 en 23 jaar) en een Amersfoorter (41 jaar) zijn dinsdagmorgen rond vijf uur aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Krakelingweg. Kort daarvoor was de inbraakmelding bij de politie binnengekomen met signalementen van de daders.
Politieagenten zagen op de Krakelingweg een auto aan de linkerkant van de rijbaan stoppen en de lichten doven. De bestuurder, de 41-jarige Amersfoorter, werd aangehouden omdat hij voldeed aan het opgegeven signalement. De auto bleek overigens niet verzekerd en had een verlopen APK.
Vervolgens reden de twee inwoners van Zeist langs in een auto. Omdat zij ook voldeden aan de opgegeven signalementen, zijn ook zij aangehouden. Alle drie de mannen ontkennen iets met de inbraak te maken te hebben. Bij de inbraak werd voor enkele honderden guldens geld buitgemaakt.

Verkeerscontroles

ZEIST De politie hield dinsdag vanaf half twaalf een uur durende snelheidscontrole op de Utrechtseweg. Eén op de tien passanten bleek te snel te rijden: er werden 1.102 voertuigen gecontroleerd, 102 krijgen een bon thuis. De snelste passeerde het controlepunt met 81 km/u waar 50 de limiet is.
Vervolgens controleerde men op de Panweg. Hier overtraden zestien van de 506 gecontroleerde voertuigen de maximumsnelheid. De snelste reed 73 km/u.
Overigens werden ook tien bekeuringen van negentig gulden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, en enkele bromfietsers kregen bonnen voor het rijden zonder verzekering, zonder bromfietscertificaat, een gladde band en een onleesbare kentekenplaat. Eén bestuurder, een vijftigjarige Utrechter, reed op de Panweg met 0,65 promille alcohol op, een ongeldig verklaard rijbewijs en de auto bleek niet verzekerd. Hij kreeg direct een dagvaarding mee.