Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.55 uur
Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Parallelweg waarbij 16 bestuurders een bekeuring hebben gekregen.

De bekeuringen werden uitgeschreven voor ondermeer het niet dragen van de gordel, het negeren van een geslotenverklaring en te snel rijden.

Snelheidscontrole

LEERSUM Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg.

Er passeerden in drie uur in totaal 2110 bestuurders de radarpost. Hiervan bleken er 250 sneller te rijden dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Dinsdagmorgen heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Koninging Wilhelminaweg. Er passeerden in vier uur in totaal 2930 bestuurders de radarpost. Hiervan reden 360 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km.

Oververhit pannetje

VEENENDAAL Dinsdagmiddag veroorzaakte een vergeten pannetje op een elektrisch plaatje een behoorlijke rookontwikkeling.

De brandweer was met een hoogwerker en een tankautospuit op de melding afgekomen van rookontwikkeling in een woning aan het Prins Willem Alexanderpark.

De bewoners bleken echter niet thuis te zijn waarop de voordeur werd opengebroken. In de keuken werd een pannetje op een elektrisch kookplaatje aangetroffen waarvan de inhoud inmiddels was drooggekookt en voor een behoorlijke rookontwikkeling zorgde. Er was geen brand uitgebroken.

Na ventilatie konden de bewoners, die inmiddels waren thuisgekomen, weer in de woning.