Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.05 uur
Lozen van olie in riool

UTRECHT Dinsdagmiddag 22 mei omstreeks 17.00 uur moest de politie naar de Rooseveltlaan waar mogelijk olie geloosd werd in het riool.

Ter plaatse trof de politie twee mannen aan onder een geopende motorkap. Tevens constateerden agenten een plas olie naast de rioolput. De mannen hadden, tijdens het verversen van de motorolie, de afgewerkte olie in de put laten lopen.

Beide verdachten een 19-jarige man uit Bellingswolde en een 25-jarige man uit Brussel- werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag 22 mei liepen agenten in burger te surveilleren op de St. Jacobsstraat. Omstreeks vijf uur kwam een man in versnelde pas uit de richting van de Lange Viestraat lopen.

De agenten zagen dat de man iets onder zijn jas vasthield. Op dat moment liet hij een mes zien waarmee hij al zwaaiend zijn weg vervolgde in de richting van de Lange Koestraat. De agenten sommeerden de 19-jarige verdachte uit Hoofddorp het mes los te laten. De man liet het mes vallen en de agenten hielden hem aan.

Op het bureau bleek dat de verdachte in een winkel aan de Steenweg onder bedreiging van een mes, een paar schoenen had gestolen. Tijdens de diefstal stak de man meerdere malen in de richting van het winkelpersoneel. Niemand raakte gewond. De verdachte is door de politie in verzekering gesteld.

Vrouw beroofd

UTRECHT Een 69-jarige vrouw uit Utrecht werd dinsdagsmiddag tijdens het pinnen beroofd van haar pinpas.

Omstreeks kwart voor twee stond de vrouw bij een pinautomaat aan de Troosterhof haar pincode in te voeren. Nadat zij het bedrag had ingetoetst, werd zij aangesproken door een onbekende man. Ze vroeg de man even te wachten totdat ze klaar was. Vervolgens pakte zij haar geld uit de automaat maar miste haar pinpas.

In het postkantoor meldde de vrouw dat de automaat haar pinpas had ingeslikt. Een medewerkster vertelde dat dit niet het geval was. Niet veel later bleek dat er enkele honderden guldens van haar rekening was afgehaald. De politie vermoedt dat de onbekende man tijdens het aanspreken van de vrouw haar pinpas uit de automaat heeft gehaald.

Politie zoekt getuigen van laffe beroving

UTRECHT Dinsdagochtend is een 49-jarige blinde man uit Utrecht beroofd van zijn aktetas door een bromfietser. Omstreeks half tien stapte de man samen met zijn blindegeleide hond op de Voorstraat uit de bus en liep richting de Loeff Berchmakerstraat. Ter hoogte van de Pauwstraat week de hond naar links om een bromfietser te laten passeren. De bromfietser nam gas terug en rukte de tas uit de hand van de blinde man en vervolgde zijn weg richting de Neude.

De man verklaarde geen signalement door te kunnen geven vanwege zijn handicap. In zijn zwarte tas zaten bankpasjes, een portemonnee en een brailleboek.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe daad. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Paardenveld, telefoonnummer 030 239 60 01.

Automobilist beschoten
UTRECHT Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf is op de Amsterdamsestraatweg een automobilist beschoten en door rondvliegend glas licht gewond geraakt.

Even tevoren moest de man, een 21-jarige inwoner uit Utrecht, bovenop zijn rem staan om een overstekende vrouw te ontwijken. Kort daarop werden hij en zijn medepassagier klemgereden door een andere automobilist, waarvan de bestuurder het vuur op hen opende.

Beide inzittenden werden niet geraakt. De schutter is waarschijnlijk een bekende van de overstekende dame. Als gevolg van rondvliegend glas raakte de bestuurder gewond aan zijn onderarm, waarvoor hij is behandeld door de GGD. Zijn auto is als gevolg van de schietpartij weggesleept. De zaak is overgedragen aan de recherche.

Jongen bedreigd met nepvuurwapen
UTRECHT - Een 18-jarige jongen en zijn maatje uit Utrecht werden gisteren tijdens het vissen bedreigd door drie andere jongens met een op een vuurwapen lijkend stuk ijzer.

Gisteravond omstreeks acht uur zaten de twee jongens aan het water op de Weg der Wetenschap te vissen in de Krommerijn. Zij werden aangesproken door drie jongens die kennelijk van plan waren hun bromfiets te stelen. Daarbij werden zij bedreigd met een stuk ijzer dat veel overeenkomsten vertoonde met een wapen.

Na onderzoek van de politie troffen agenten bij een bushalte op het Herculesplein de jongens aan met het stuk ijzer in een plastic tas. Alledrie de jongens zijn aangehouden voor bedreiging.

Laptopdief op heterdaad betrapt
Gisteravond heeft de politie op de Eisenhowerlaan een autokraker op heterdaad betrapt.

Agenten zagen omstreeks kwart over zes dat een man het ruitje van een personenauto intikte en een laptoptas uit de auto wegnam. De man vluchtte richting Trumanlaan en werd door de politie achtervolgd. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden en voor verhoor naar het bureau overgebracht.