Politie Amsterdam-Amstelland

Dinsdagmorgen rond kwart voor elf is de 18-jarige Ayse Somuncu teruggevonden. Ze kwam vorige week woensdag niet meer thuis nadat ze boodschappen had gedaan in de buurt van haar huis in Amsterdam-Noord. De recherche van bureau Waddenweg startte hierop een Woning uitgebrand

Een uitslaande brand heeft gisteravond een woning aan de Molukkenstraat in de as gelegd. Persoonlijke ongevallen deden zich daarbij niet voor. Het vuur brak door nog onbekende oorzaak uit op de derde verdieping. Ondergelegen woningen liepen rook en waterschade op. Nadat brandweerlieden het vuur hadden geblust werd op de tweede verdieping van het bewuste pand een hennepplantage aangetroffen. De politie nam 150 hennepplanten, enkele warmtelampen en andere kweekapparatuur in beslag. Bovendien bleek met de stroommeter te zijn geknoeid. Op het moment van de politiecontrole was er niemand in de woning aanwezig. Arrestaties bleven dan ook uit.



Ramkraak in Noord

Een nog onbekend persoon heeft vannacht met een auto een ruit van een fotozaak aan het Buikslotermeerplein geramd. De klap verbrijzelde het ruit, waarna de verdachte er met enkele videocameras vandoor ging. Of de auto, die bij de fotowinkel achterbleef, is gestolen, is nog niet duidelijk.
Beenbreuk na aanrijding

Op de Insulindeweg vond gisteravond een frontale botsing tussen een auto een bromfietser plaats. De bromfietser reed in verboden richting over de ventweg. De laagstaande zon verblindde de automobilist, waarop een aanrijding volgde. De bromfietser liep een dubbele beenbreuk op en is naar een ziekenhuis overgebracht. Van zijn brommer was niet veel meer over.




Antwoorden GSM-prijsvraag
De actie van ons korps om gestolen GSM-toestellen te bombarderen, is een groot succes geworden. Ook op de prijsvraag werd goed gereageerd. Honderden mensen deden mee, zowel via deze website als via hun mobiele telefoon. De juiste antwoorden zijn:


1. Om de hoeveel minuten verschijnt een SMS op een gestolen GSM? Antwoord b: 3 minuten


2. Hoe is het IMEI-nummer te vinden?
Antwoord c: door *#06#

De drie prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Binnenkort leest u er meer over op deze website.