Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 23-05-2001 Persberichten district Sittard (JvK/11.35 uur)

Sittard, autokrakers
Dinsdagavond werden op de parkeerplaats voor het gemeenschapshuis aan de Frans Erensstraat in Sittard meerdere autos opengebroken. De politie stelde vier autos waarvan de contactsloten waren vernield veilig. Vanaf de Heinseweg in Sittard werd een 11 jaar oude Volvo 340 gestolen ten nadele van een inwoner van Schimmert.

Elsloo, rijbewijs kwijt
Een 56-jarige automobilist uit Elsloo moest afgelopen nacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij door de politie was betrapt op rijden onder invloed. De politie zag hem slingerend rijden over de Prins Mauritslaan in Beek. Op de Sanderboutlaan volgde een controle. Bij het uitstappen viel de man van dronkenschap bijna uit zijn auto. Het lukte de man niet om een blaasproef af te leggen, derhalve werd door een arts een bloedmonster genomen om de hoeveelheid alcohol vast te stellen. De uitslag daarvan laat nog enkele weken op zich wachten. Zeker tot die tijd mag de man niet meer autorijden.

Sittard, vrachtautobanden gestolen
Voor de tweede keer in korte tijd werden vanaf een omheind terrein aan de Millenerweg vier complete vrachtwagenwielen (Velgen incl. banden) gestolen. Enkele weken geleden werden ook al vrachtautowielen ontvreemd. Beide malen werd de omheining doorgeknipt om bij de goederen te komen.

Geleen, autodief aangehouden na onbetaalde tankbeurt. De politie van Geleen heeft dinsdagmiddag een 27-jarige autodief uit Sittard aangehouden. De politie kwam de man op het spoor na een melding dat er op de Middenweg in Geleen een auto had getankt en de bestuurder niet had betaald. De auto werd kort na de melding gesignaleerd op de Raadhuisstraat in Beek. Bij het zien van de politie sprong de man uit de nog rijdende auto en zette het op een lopen. De politie kon de auto tot stilstand brengen voordat er schade door kon worden aangericht. Na een korte achtervolging werd de man in een portiek aangetroffen en vervolgens aangehouden. De auto was in de nacht van afgelopen zondag op maandag gestolen vanaf de Jos Klijnenlaan in Geleen.