Gemeente Breda

23-05-2001

Gemeente dient projecten in voor Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing
Het college van burgemeester en wethouders gaat drie projecten indienen voor het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing van het rijk. Het gaat om het grote project Oost-/Westflank met investeringen boven de 15 miljoen. In de categorie kleine projecten (investeringen maximaal 15 miljoen) is het voorstel om in 2001 de projecten Kwaliteit Gebouwen Binnenstad en de planontwikkeling Spoorzone in te dienen.

De rijksoverheid wil innovatie in de Stedelijke Vernieuwing uitdrukkelijk stimuleren en heeft voor 2000 tot 2004 financiële middelen beschikbaar gesteld voor stedelijke vernieuwing. In totaal wordt circa 450 miljoen gulden niet rechtstreeks aan de gemeenten uitgekeerd. Dit budget wordt verdeeld op basis van in te dienen projecten. Hiervoor is het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing opgesteld.

Gemeenten kunnen projecten indienen voor het voor het verkrijgen van extra financiële middelen voor de Stedelijke Vernieuwing. Voor de innovatieve elementen van deze projecten kunnen zij subsidies ontvangen. Het doel van de gemeente Breda is om zoveel mogelijk financiële steun te verkrijgen voor de ontwikkeling en uitvoering van verschillende projecten.
Op basis van een aantal criteria komen een aantal grote projecten (investeringen boven de
15 miljoen) in aanmerking. Het gaat om de volgende projecten: Oost-/Westflank, Heuvel, Noordoost en bestaande bedrijventerreinen. Voor 2001 is dus gekozen voor het project Oost-/Westflank.

Breda, 23 mei 2001