Persbericht

COMPAREX verkoopt laatste aandelen Dimension Data
Totale verkoop levert integrator e-business solutions f 766 miljoen op

Johannesburg / Zaltbommel, 23 mei 2001 - Comparex Holdings, een van 's werelds grootste integrators van e-business solutions, heeft in korte tijd circa 16,6 miljoen aandelen in netwerkspecialist Dimension Data verkocht. De verkoop vond plaats via de Johannesburg Stock Exchange en leverde Comparex zo'n f 228 miljoen (714 miljoen Rand) op, wat neerkomt op f 13,73 per aandeel (43 Rand). Eerder al verkocht Comparex 30 miljoen aandelen Dimension Data op de vrije markt voor ongeveer f 538 miljoen, waardoor de totale opbrengst uitkomt op f 766 miljoen (2,4 miljard Rand), oftewel f 16,44 per aandeel.

De aandelen kwamen ruim een jaar geleden in handen van het Zuidafrikaanse bedrijf als betaling voor de verkoop van haar netwerkactiviteiten aan Dimension Data. De totale deal omvatte destijds 250 miljoen aandelen, waarvan er 203,4 miljoen in handen kwamen van aandeelhouders van Comparex, de grootste eenmalige uitkering aan aandeelhouders in de geschiedenis van Zuid-Afrika. De vrijgekomen middelen zullen door Comparex voornamelijk woorden aangewend voor de strategische uitbreiding van de Comparex groep. Ook wordt verder inhoud gegeven aan de terugkoop van de eigen aandelen, zoals eerder aangekondigd op 30 maart 2001.

COMPAREX Nederland B.V.
Met meer dan 30 jaar ervaring in mission-critical data centers, bouwt COMPAREX de brug tussen traditionele en nieuwe businessmodellen. Zij houdt zich bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van ICT-infrastructuren, die gericht zijn op het bieden van 'toekomstvaste' oplossingen voor veeleisende (e)Business-omgevingen. Als system integrator biedt zij flexibele, maar vooral stabiele oplossingen op het gebied van storage en servers met 'high availability' op elk niveau.

Haar expertise bevindt zich op de volgende vlakken:


- Storage, back-up & restore

- Network Attached Storage, Storage Area Network & Web Attached Storage
- System & storage management

- Unix & Windows 2000 services

- Server Based Computing

- Consolidatie UNIX & Windows 2000

- Migratie van OS/390 naar Unix en MS NT/W2000
- Managed Services

COMPAREX werkt nauw samen met vooraanstaande hardware leveranciers zoals SUN, Compaq en EMC en met een aantal gerenommeerde softwarebedrijven, zoals BMC Software.

Organisatie
COMPAREX Nederland is onderdeel van COMPAREX Holdings, met vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Afrika. In Europa is COMPAREX gevestigd in tien landen. In totaal telt de COMPAREX-organisatie ongeveer 7000 medewerkers, waarvan er ongeveer 1200 werken in Europa. COMPAREX Holdings had in het boekjaar '99-'00 een omzet van circa 1,8 miljard gulden (groei 73%), waarvan bijna de helft in Europa werd gerealiseerd. De winst bedroeg circa 100 miljoen. De onderneming heeft een sterke financiële positie. Focus voor de komende jaren ligt vooral op groei in Europa, met name in (e)Business-oplossingen en -diensten.