Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 23-05-2001 Persberichten district Kerkrade
Woensdag 23 mei 2001 - 13.50 uur

Landgraaf; naaktrijder
Dinsdag 22 mei reed de politie om 23.05 uur over de Toeristenweg in Landgraaf toen hen een 42-jarige man uit Gulpen in een auto tegemoet kwam. In het voorbijrijden zag de patrouille dat de man met ontbloot bovenlijf achter het stuur zat. Omdat dit in verband met de kille buitentemperatuur best wel vreemd oogde, werd de man gecontroleerd. Daarbij bleek dat de Gulpenaar poedelnaakt achter het stuur van zijn auto zat met naast zich de nodige boekjes met "vakliteratuur". In verband met zijn exhibitionistisch gedrag werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Epen; diefstal combiketels
Tussen maandag 21 mei en dinsdag 22 mei werden zes in aanbouw zijnde vakantiewoningen aan de Julianastraat in Epen open gebroken. Uit de woningen werden in totaal zes combiketels gedemonteerd en gestolen. Hierdoor ontstond een schadebedrag van f. 14.100,=.

Landgraaf; inbraak in friture
Woensdag 23 mei gooide een onbekende man om 00.50 uur de ruit van een friture in aan de Moltweg in Landgraaf. Een en ander werd gehoord door getuigen die de verdachte met de kassa in zijn handen uit de friture zagen komen. Hij sprong op een damesfiets (oma-model) en reed weg in de richting van de kerk. Veel plezier zal de dader niet van de buit gehad hebben. De kassa was namelijk leeg.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)