BALTIMORE TECHNOLOGIES EN IMIGIX WERKEN SAMEN AAN VEILIGE VIDEO EN AUDIO

TRANSMISSIE

Imigix treedt toe tot het TrustedWorld Partner Programma van Baltimore en voegt e-security toe aan aanbod van video surveillance technologie

International Fire & Security Show, Birmingham, 23 mei 2001 - Imigix Ltd, de bekroonde specialist op het gebied van videotransmissie, en Baltimore Technologies (NASDAQ: BALT; Londen: BLM), een van de wereldleiders op het gebied van e-security, hebben vandaag bekendgemaakt dat Imigix heeft gekozen voor Baltimore SureWare Net, onderdeel van Baltimore's next-generation zeer betrouwbare beveiligingshardware, om beveiligingsfunctionaliteit toe te voegen aan haar aanbod van video surveillance technologie. Als onderdeel van de overeenkomst is Imigix ook toegetreden tot het Trusted World Partner Programma van Baltimore.

In dit programma zullen Imigix en Baltimore samen werken aan de ontwikkeling van encrypted video en audio transmissie-oplossingen voor IP-netwerken. Door de combinatie van Baltimore SureWare en Imigix's hoogwaardige, op IP-gebaseerde video en audio transmissie, wordt het mogelijk encrypted video surveillance aan te bieden voor gebruik in veilige applicaties voor de overheid en het leger. De samenwerking heeft reeds geleid tot de ontwikkeling van de 'icon Communicator' reeks van in het veld toepasbare en onderling samenwerkende systemen voor veilige twee-weg video- en audio-communicatie via IP-netwerken.

Richard Morgan, Managing Director van Imigix: "Door onze samenwerking kunnen we een veilige communicatie-oplossing aanbieden voor de snel groeiende IP-markt. Baltimore SureWare Net is een van de meest betrouwbare beveiligingsproducten die momenteel op de markt is en voldoet aan de zeer zware eisen van de IPSec standaards voor IP security. We zijn zeer verheugd met deze samenwerking en verwachten per jaar een gecombineerde omzet van meerdere miljoenen dollars te kunnen realiseren."

"De overeenkomst tussen Baltimore en Imigix onderstreept eens te meer de veelzijdigheid van Baltimore SureWare als het gaat om het aanbieden van geavanceerde beveiligingsniveaus voor een grote verscheidenheid aan nieuwe en opwindende kansen in de markt," aldus Ralph Shaw, Senior Vice President, Authentication Products Group van Baltimore Technologies. "We zijn zeer verheugd dat Imigix heeft gekozen voor Baltimore SureWare om een veilige, gecodeerde transmissie van zeer vertrouwelijke video en audio zeker te stellen. Dit onderstreept tevens het vermogen van Baltimore om oplossingen van wereldklasse te leveren en daarbij gebruik te maken van het beste wat andere partijen te bieden hebben. Wij zien dit als een belangrijke bevestiging van ons aanbod van e-security hardware."

Het Baltimore SureWare aanbod van hardware security producten biedt gebruikers de hoogste en meest betrouwbare prestaties in zijn klasse. Baltimore SureWare omvat onder andere Baltimore's Advanced Configurable Crypto Environment (ACCE; Geavanceerde Configureerbare Crypto Omgeving) waarmee een grote verscheidenheid aan veilige hardware producten kan worden ontwikkeld op één gemeenschappelijk basis, waardoor de integratie wordt versneld en er gegarandeerd een hoge mate van schaalbaarheid is. Baltimore SureWare is hét hardware security systeem voor tal van klanten verspreid over de hele wereld en in een grote verscheidenheid aan industriële sectoren, waaronder de financiële sector, de gezondheidszorg en de overheid.

Baltimore SureWare Net is een zeer betrouwbaar VPN product dat qua algoritme uitermate flexibel is dat het vermogen heeft om nieuwe encryptie-algoritmes te downloaden zonder dat daarvoor belangrijke upgrades hoeven plaats te vinden. Het product is gebaseerd op de IPSEC standaards voor IP-security.

Imigix produceert innovatieve producten met ingebouwde video, audio, ISDN, IP, alarm en telemetrie waardoor video en audio in real-time verzonden kunnen worden met de hoogste kwaliteit - hiervoor wordt gebruik gemaakt van een frame update van maximaal 25 frames per seconde en vindt de transmissie plaats via verschillende communicatienetwerken. Imigix is een van de deelnemers aan de Internationale Fire & Security show (IFSEC) in het NEC in Birmingham (GB) van 21 tot 24 mei. Bovendien is het bedrijf een van de finalisten in de verkiezing voor CCTV -fabrikant van het jaar 2001.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld brengt de beste global integrators, service providers, technologie leveranciers en partners in het verkoopkanaal bij elkaar in de meest toonaangevende alliantie van e-security specialisten ter wereld.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Over Imigix
Imigix Limited is opgericht in 1998 en het hoofdkantoor bevindt zich vlak bij de M4 in Cardiff, Zuid-Wales. Het bedrijf wordt algemeen gezien als een van de snelst groeiende technologiebedrijven in Groot-Brittannië. De directie van het bedrijf wordt gevormd door Richard Morgan (Managing Director), John Butler (Commercial Director), Roy Cooper (Sales Director) en Bob Jones (Chairman). De leden van de directie hebben een ervaring die zich uitstrekt van video transmissie tot datacommunicatie en CCTV-security.

Het bedrijf ontwerpt en verkoopt innovatieve, hoogwaardige videotransmissie producten die eenvoudig te gebruiken zijn en die bedrijven duidelijke voordelen te bieden hebben. Het productaanbod omvat naast speciaal gebouwde hardware en op software gebaseerde oplossingen voor CCTV kleurenvideo ook mogelijkheden op het gebied van audio remote monitoring en device control die geïntegreerd, flexibel, betrouwbaar en kosteneffectief zijn. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf videocompressie en communicatie-oplossingen voor OEM en non-security markten, waarbij het zich met name richt op video via IP. Imigix iconPILOT is verkozen tot CCTV Product van het Jaar 2000 en is opnieuw genomineerd voor het jaar 2001.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: gemmar@text100.nl / dennisd@text100.nl

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: ekearins@baltimore.com

###

Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen historische feiten zijn, kunnen toekomstgericht van aard zijn. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken kunnen betrekking hebben op bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van enigerlei toekomstige resultaten, prestaties en verrichtingen die geïmpliceerd zouden kunnen worden door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.