Gemeente Groningen


Brede discussie toekomst Grote Markt binnenkort van start 22-05-2001

Een brede discussie over de Grote Markt met alle betrokkenen. Dat is wat burgemeester en wethouders voor ogen staat bij nieuwe gespreksrondes over de invulling van het stadshart. Wat zijn precies de problemen waar we in het stadshart mee te kampen hebben? Op welke vragen moeten we een antwoord vinden in het planproces rond de Grote Markt? Door middel van een publieksenquête, openbare discussiebijeenkomsten en een Grote Markt Forum willen B&W op deze vragen een antwoord vinden. Doel is te komen tot een plan voor de Grote Markt waarin stadjers zich kunnen herkennen.

Het college heeft gekozen voor een aanpak op verschillende fronten om alle ideeën die leven rond de Grote Markt boven tafel te krijgen. Eén daarvan is het Grote Markt Forum. Hiervoor worden vertegenwoordigers uitgenodigd van diverse partijen die bij de Grote Markt betrokken zijn, onder andere bewonersorganisaties, ambulante handel, de Milieufederatie, winkeliersverenigingen, gemeenteraadsfracties, architecten en stedenbouwers en de Kamer van Koophandel.

Deze week ontvangen zij een uitnodiging om aan het Forum deel te nemen. Eveneens in juni is de eerste publieksbijeenkomst. Hierbij is iedereen welkom die geïnteresseerd is in de problematiek van de Grote Markt. Tegelijkertijd zal een enquête worden gehouden via de Gezinsbode waarin Stadjers hun mening kunnen geven.

Het Grote Markt Forum zal ook na de zomer bij elkaar komen om zich te buigen over een analyse van de problemen en het formuleren van mogelijke oplossingsrichtingen. Hierbij kunnen de resultaten van de publieksenquête worden betrokken. Ook voor publiek zal na de zomer nog een tweede discussiebijeenkomst volgen. Alle informatie moet uiteindelijk leiden tot een nieuw plan voor de Grote Markt dat op een breed draagvlak kan rekenen.