Eerste in de nieuwe serie Kodak 'Innovation' scanners

Kodak i50 scanner: klein, efficiënt en niet duur

Vianen, 23 mei 2001 - Een scanner uit het instapsegment... maar met een zeer goede kleurenweergave. De Kodak i50 scanner is bij uitstek geschikt voor documentbeheer en scan-toepassingen in het algemeen. Hij scant zowel professionele documenten als foto's of grafieken met een snelheid van 20 pagina's per minuut in zwart-wit (200 dpi) of 10 pagina's per minuut in kleur (150 dpi).

Met deze scanner is een dagelijks volume haalbaar van 1000 pagina's. De scanner i50 realiseert afbeeldingen met een resolutie tussen 100 en 600 dpi, waarbij de gebruiker kan kiezen tussen kleur (24 bits, 16 miljoen kleuren), zwart-wit (bitonaal) of greyscale (256 grijswaarden). Deze scanner is standaard voorzien van een automatische documentinvoer voor een snel en betrouwbaar documenttransport en heeft bovendien een flatbed optie, zodat de meest uiteenlopende documenten probleemloos kunnen worden gescand.

Multifunctioneel, uiterst krachtig en een schappelijke prijs Deze nieuwe scanner heeft geringe afmetingen (H: 19,9 cm, D: 35 cm, L: 56,7 cm) en vormt een perfecte oplossing voor alle kantoortoepassingen. De i50 is bovendien zeer gunstig geprijsd. De flexibiliteit van de scanner is bijzonder groot: het apparaat voegt zich naar de wensen van de individuele gebruiker, ongeacht het soort documenten dat gescand moet worden. Of het nu gaat om documenten in kleur of zwart-wit, om dik fotopapier, superdun en kwetsbaar papier (bijvoorbeeld een afschrift van een creditcard) of om karton (bijvoorbeeld visitekaartjes), met de i50 kan de gebruiker alle kanten op. De scanner i50 levert een beeldkwaliteit die niet onderdoet voor die van de meest geperfectioneerde scanners.

Handig en gemakkelijk in het gebruik
De Kodak i50 wordt geleverd met applicatiesoftware voor het scannen van documenten en tekstherkenning. Met de bijgeleverde ISIS- en TWAIN-drivers is het mogelijk de beeldkwaliteit aan te passen aan eigen wensen. Zo kan automatisch een kleur worden weggelaten (colour drop-out) in applicaties voor de verwerking van formulieren. Het mogelijk om een document op het beeldscherm te tonen, hoe het er op papier eruit gaat zien, alvorens deze af te drukken.

Alle wijzigingen kunnen in de instellingen worden aangepast en gelden voor bepaalde groepen van documenten, waardoor de productiviteit zo hoog mogelijk is. De scanner kan bovendien snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. Dankzij de ergonomie van deze scanner vindt onderhoud in een handomdraai plaats. De Kodak-scanner 'Innovation' i50 zal in juli 2001 in Nederland verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs bedraagt EUR 2110.

Kodak Document Imaging is op dit moment wereldmarktleider met een omzet van bijna 1 miljard dollar. Deze divisie van Kodak ontwikkelt, produceert en verkoopt scanners, scansoftware en micrografische producten. Terwijl Kodak blijft investeren in optische en fotografische filmtechnieken, richt het concern zich meer en meer op de digitale technologie.

Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: http://www.kodak.com/go/docimaging.