PROMOTIME PUBLICATIONS BV

het brutaalste (internet)blad van Nederland

Persbericht

Vernieuwd NetGeneration schuwt de strijd niet

Het compleet vernieuwde NetGeneration ligt vanaf vrijdag in de winkel. Het magazine afficheert zich als het brutaalste (internet)blad van Nederland en wordt in een oplage van 140.000 exemplaren verspreid.

Om de restyling van het voormalige relatiemagazine van internet-provider Wish tot een blad dat op de publieksbladenmarkt de strijd met andere bladen aankan te bewerkstelligen, heeft uitgever Promotime Publications BV in Haarlem de redactionele leiding in handen gegeven van Jan Dijkgraaf en Niek Stolker, twee ervaren bladenmakers uit de Panorama-school. Dijkgraaf: NetGeneration noemen wij het spannendste, het verrassendste en vooral het hondsbrutaalste blad van Nederland. En dat maken we ook waar. Ik weet zeker dat er minimaal tien bekende Nederlanders of bedrijven woedend zijn als ze de eerste NetGeneration gelezen hebben. En dat is precies de bedoeling! Er zijn al genoeg bladen die het van likken en slijmen bij Bekend Nederland moeten hebben.

NetGeneration, dat in de winkel 4,50 euro gaat kosten (f 9,92) heeft in het eerste nummer naast een keurig interview met Katja Schuurman onder meer een hoax waarin De Telegraaf, de Wereldomroep en de GPD niet worden gespaard. Verder aandacht voor vrouwen als Vanessa en Nina, die een nieuwe man zoeken, een artikel over de zelfoverschatting van Menno Buch en een test van de publieksvriendelijkheid van Bekende Nederlanders. Of liever gezegd: het gebrek daaraan.

De vraag of NetGeneration een internetblad is of een general interest-blad, speelt bij de uitgever in Haarlem niet. Dijkgraaf: Het blad onderscheidt zich van de doorsnee-internetbladen doordat er geen verbod op humor en emotie is en het onderscheidt zich van de doorsnee-general-interest-bladen doordat alles iets te maken heeft met internet. Maar het is niet bedoeld voor de nerds, absoluut niet zelfs, maar voor de normale man en vrouw, die toevallig ook regelmatig op internet zit. Of NetGeneration bang is voor rechtszaken? Het kost geld en tijd. Maar dat zijn ook de enige nadelen. Verder kan het altijd een leuk verhaal voor een volgend nummer opleveren...