Provincie Flevoland

Zwemwater

Waternatuur in Flevoland, ons water leeft

Dijkgraaf H.L. Tiesinga van het waterschap Zuiderzeeland en gedeputeerde W.G. de Raad van de provincie Flevoland hebben vandaag het eerste exemplaar ontvangen van het boekje Waternatuur in Flevoland, ons water leeft!. Dat gebeurde tijdens een feestelijke presentatie van dit informatieve boekje bij de Casteleynsplas in de Noordoostpolder.

Voor dijkgraaf Tiesinga en gedeputeerde De Raad kwam het nieuwe boekje over de waternatuur van Flevoland vandaag letterlijk boven water drijven. Twee duikers kwamen uit het water van de Casteleynsplas tevoorschijn met een waterdicht pakketje waarin de eerste exemplaren van het boekje. In het boekje Waternatuur in Flevoland, ons water leeft laten waterschap en provincie laten wat er allemaal te ontdekken valt in de sloten, plassen en meren van Flevoland. De lezer treft beschrijvingen aan van veel voorkomende planten en dieren, waarbij wordt uitgelegd wat zij betekenen voor de kwaliteit van het water. Het boekje geeft niet alleen veel informatie over de Flevolandse waternatuur, het biedt ook de mogelijkheid om zelf kennis te maken met de natuur in en om het water. Er staan twee wandelroutes beschreven. Een in de omgeving van de Casteleynsplas en een van de Roggebottocht bij Dronten.

De uitgave Waternatuur in Flevoland, ons water leeft is gratis verkrijgbaar bij de VVV/ANWB informatiewinkels in Flevoland of via een e-mail bij provincie@flevoland.nl of waterschap@zuiderzeeland.nl. Ook kan een briefje gestuurd worden naar: Provincie Flevoland of: Waterschap Zuiderzeeland Afdeling Communicatie Postbus 55 Postbus 229 8200 AB Lelystad (o.v.v. Brochure Waternatuur) 8200 AE Lelystad (o.v.v. Brochure Waternatuur)