GLP BRAND PUBLICITY

Kiteboard spektakel in Scheveningen van 23 t/m 27 mei

Scheveningen, 9 april 2001 - Van woensdag 23 t/m zondag 27 mei aanstaande zorgt de wereldtop van het kiteboarding vijf dagen lang voor spektakel tijdens de O Neill Nuon Kiteboard Masters 2001 in Scheveningen. Kiteboarding is een spectaculaire variant op windsurfen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een kite (vlieger) in plaats van een surfzeil.

De O Neill Nuon Kiteboard Masters 2001 wordt georganiseerd door de Nederlandse Kitesurf Vereniging, onder auspiciën van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). Net als tijdens de World Cup van vorig jaar maken vele toppers uit de internationale surfsport hun opwachting. Onder hen in elk geval de wereldberoemde surfheld Robby Naish uit Hawaii en de Nederlandse toppers Harry Vogelezang en Fons Vervoort. Scheveningen zal gedurende vijf dagen het decor zijn voor een adembenemend schouwspel met in de hoofdrol zwevende, springende, tollende en vliegende surfers.

Kiteboarding is een hedendaagse, zeer spectaculaire variant op windsurfen. Het surfzeil heeft plaatsgemaakt voor een vlieger. De opwaartse kracht van de vlieger stelt de topsurfers in staat luchtsprongen te maken van liefst 20 meter ver en 6 meter hoog, bij snelheden tot wel 40 kilometer per uur. Daarmee is kiteboarding de snelste zeilsport, sneller dan windsurfen en speedsailing. Groot voordeel is bovendien dat kiteboarding al bij weinig wind voor veel spektakel kan zorgen.

Tijdens de O Neill Nuon Kiteboard Masters 2001 worden drie disciplines afgewerkt: Freestyle, Long Distance en het zogenaamde Big Air. Bij dit laatste onderdeel staat spektakel centraal, terwijl bij Long Distance de nadruk ligt op snelheid.

Voor meer informatie over de Kiteboard Masters 2001, de deelnemers en de laatste ontwikkelingen op het gebied van kiteboarden, kunt u terecht op www.kiteboardmasters.com

Noot voor de redactie (