Datum: 20010523 titel: Statencommissie West vergadert in Lisse Homepage: Provincie Zuid-Holland url: http://www.pzh.nl/actueel/persb/2001/2001-138.htm Arnold zegt: Prov Zuid Holland persb - index, oliver@pzh.nl Titelbalk gaf: Provincie Zuid-Holland, persberichten Afzender is: Homepage: Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

15-05-2001
Groen in de regio
Statencommissie West vergadert in Lisse

Op woensdag 23 mei komt de statencommissie West bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis, Heereweg 254 in Lisse. De vergadering begint om 14.00 uur. De statencommissie West vergadert over diverse actuele onderwerpen in de Leidse regio, de Duin- en Bollenstreek en het Westland. De uitvoering van het groenbeleid staat centraal tijdens deze vergadering.

De provincie wil in Zuid-Holland een goede leefomgeving voor mens en dier realiseren. Daarom houdt zij vast aan de versnelde aanleg van de ecologische hoofdstructuur, de realisatie van de groenblauwe slinger en andere groene projecten. Om de uitvoering van deze ambities te versnellen heeft de provincie een programma opgesteld voor de uitvoering van het groenbeleid in 2001.
Een voorbeeld van belangrijke groene projecten in de Leidse regio is het versterken van de samenhang tussen de verschillende plannen in deze regio (bijv. het Pact van Teijlingen, het landschapsbeleidsplan Leidse Regio en het toeristisch-recreatief plan voor het Plassengebied). In de regio Haaglanden is een belangrijk groenproject het afsluiten van een totaalpakket voor de exploitatie van de Westlandse Zoom met groenblauwe en recreatieve verbindingen en 4000 woningen in de periode tot 2020.

GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom bij deze vergadering. Het is mogelijk om gebruik te maken van het spreekrecht: u kunt dan informatie geven, vragen stellen of uw mening formuleren over de te behandelen onderwerpen. Voor het verkrijgen van spreekrecht kunt u zich tot uiterlijk maandag 21 mei 12.00 uur melden bij de secretaris van de statencommissie West, Marijke Groen, telefoon 070 441 68 59.

De vergaderstukken liggen ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis en in de leesruimte van de gemeentesecretarie van Lisse. De agenda voor deze vergadering is bijgevoegd.