Gemeente Zwolle

Omnibus-onderzoek 2001 Datum uitgave: 21-05-2001 omnibus-onderzoek 2001van start

Onderwerp :Bouwen wonen en leefomgeving; Burgerzaken; Kunst en cultuur; Milieu en woonomgeving; Ondernemen; Onderwijs; Openbare orde en veiligheid; Sport en recreatie; Verkeer en vervoer; Voorzieningen; Werk; Wijkgericht werken; Zorg en welzijn

In de periode van 23 mei tot en met 15 juni houdt de gemeente Zwolle wederom het zogenaamde 'Omnibus-onderzoek'. Dit onderzoek moet een beeld opleveren van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente Zwolle en de ontwikkelingen daarin.

Thema's die aanbod komen zijn onder andere: de leefbaarheid in de wijken, veiligheid, deelname aan diverse activiteiten, de wijze van afval inzamelen en de stadsetiquette.

Door middel van een aselecte steekproef worden ruim 5500 Zwollenaren van 18 jaar en ouder benaderd. Degene die in deze steekproef zitten, krijgen rond 15 mei een brief waarin het onderzoek wordt aangekondigd. De vragenlijst voor het onderzoek zelf krijgen zij dan tussen 21 en 23 mei in de brievenbus.

Tussen 28 mei en 15 juni komen dan medewerkers aan het onderzoek langs om de ingevulde enquêteformulieren op te halen, waarna de uitkomsten verwerkt worden.

Het is de bedoeling dat de resultaten van het Omnibus-onderzoek na de zomerperiode aan de burgemeester worden aangeboden. Een samenvatting van het onderzoeksrapport zal vanaf dat moment in de Gemeentewinkel af te halen zijn.

Deelnemers aan het onderzoek krijgen, als zij dat aangeven, de samenvatting van de belangrijkste resultaten toegestuurd.

Bron: afdeling communicatie Datum van 21-05-2001 tot 20-09-2001