Artis

Amsterdam, 17 mei 2001

Persbericht

Artis en Bloemenveiling Aalsmeer gaan samenwerken

Op woensdag 23 mei 2001 ondertekenen Artis en Bloemenveiling Aalsmeer een samenwerkingsovereenkomst. De sponsorovereenkomst heeft betrekking op de inrichting van de nieuwe tropische kas, onderdeel van de Artis-uitbreiding.

Twee oer-Nederlandse organisaties, die wereldwijde bekendheid genieten, willen met deze overeenkomst, die voor 3 jaar wordt aangegaan, hun wederzijdse maatschappelijke belangen onderstrepen.

In de rijke historie van Artis heeft de voorlichting over bloemen, planten en bomen een belangrijke rol gespeeld. Met de bouw en inrichting van de nieuwe kas wordt deze traditie voortgezet en uitgebreid. Bloemenveiling Aalsmeer, zelf ook een organisatie met een rijke cultuur-historie, onderschrijft het belang van kennisoverdracht over bloemen en planten in het algemeen en tropische culturen in het bijzonder.

De tropische kas moet een overzicht gaan geven van o.a. de flora van Borneo. Het tropische regenwoud van Borneo verdwijnt in snel tempo. Ook wordt er met botanische tuinen in Indonesië een programma opgezet waarbij zeldzame plantensoorten in Artis worden opgekweekt en vermeerderd. Beide organisaties willen met hun samenwerking begrip kweken voor de noodzaak tot behoud van de fraaie biotoop en soortenrijkdom die op Borneo en in Indonesië voorkomen. Bloemenveiling Aalsmeer heeft op dit moment een assortiment van 11.000 soorten bloemen en planten. Hiervan zal ook een aantal in de nieuwe kas voorkomen, zoals de Nepenthus, een vleesetende plant, en de Dendrobium, behorend tot de familie der orchideëen.

Op woensdag 23 mei 2001, om 10.30 uur vindt de ondertekening plaats in de in aanbouw zijnde Plantenkas te Artis.

De overeenkomst wordt getekend door de heer F.H. Kuipers, bestuursvoorzitter Bloemenveiling Aalsmeer en de heer D. t Hooft, Algemeen Hoofd Directeur Bloemenveiling Aalsmeer en de heer M. Th. Frankenhuis, Directeur Artis en de heer H.R. Hofstee, Directeur Artis.