PERSBERICHT - 23 MEI 2001

TRN en HSMAI breiden hun samenwerking uit

TRN-directeur Hans van Driem toont samen met HSMAI-directeur Hans Poortvliet het zojuist getekende Founding Father-contract. (Foto Pevry Press)

De koepelorganisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) heeft het Founding Fartnership met de Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI) verlengd. Vorige week ondertekende algemeen directeur Hans van Driem van TRN met HSMAI-directeur Hans Poortvliet het contract.

De samenwerking tussen beide organisaties omvat ondermeer huisvesting van de HSMAI binnen het Leidschendamse TRN-hoofdkantoor en training van TRN-medewerkers door de HSMAI University.

"De beroepsvereniging HSMAI is in de afgelopen 3 jaar uitgegroeid naar 650 leden en is daarmee tot de grootste op haar vakgebied", aldus Van Driem na de contract-ondertekening. "Bovendien sluit haar primaire doelstelling, namelijk het verbeteren van de commerciële performance van haar leden binnen de Nederlandse gastvrijheidsector, naadloos aan op de doelstellingen van TRN".

Welkom

Volgens hem zijn daarnaast veel activiteiten binnen de HSMAI-programmering een welkome aanvulling op een aantal van de speerpunten en aandachtsgebieden van TRN. Van Driem doelde daarbij onder meer op de nadrukkelijke aandacht voor de ontwikkelingen van e- en m-commerce en ook zaken als effectief account- en relatiemanagement.

Ook HSMAI-directeur Hans Poortvliet toonde zich tevreden met de verlenging van de vriendschap met TRN. "'De HSMAI biedt met haar brede sectorale- én functionele vertegenwoordiging binnen de branche alle betrokkenen, en dus ook TRN, op zowel strategisch- als operationeel commercieel niveau uitstekende klankbord- en netwerkmogelijkheden", zo liet hij weten. De na de officiële ondertekening gehouden bijeenkomst in de Scheveningse dependance van Paviljoen De Witte, waarop TRN haar eerste 'concept-strategie' presenteerde voor de leden van de HSMAI Ambassadors Club noemde hij daar een typisch voorbeeld van.

Bij de foto:

TRN-directeur Hans van Driem (links) toont samen met HSMAI-directeur Hans Poortvliet het zojuist getekende Founding Father-contract. (Foto Pevry Press)