Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 23 mei 2001

Start Actie Zonneboiler
WARM WATER VOOR DE HALVE PRIJS

Begin mei is de gemeente Geldrop, in samenwerking met Essent, gestart met de Actie Zonneboiler Noord-Brabant 2001. Eigenaren van koopwoningen in Geldrop kunnen tijdens de actieperiode tegen een zeer aantrekkelijke prijs een zonneboiler (voor warm water) met of zonder nieuwe HR-verwarmingsketel aanschaffen. Naast een gunstige aanbieding kunt u in aanmerking komen voor forse energiepremies en subsidies. De actie duurt tot en met 31 augustus.

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een opslagvat voor warm water in de woning. Het opslagvat wordt aangesloten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Als een combinatie met de huidige verwarmingsapparatuur niet mogelijk is, of als deze aan vervanging toe is, bestaat de mogelijkheid om gelijktijdig een Hoog Rendement (HR) verwarmingsapparaat aan te schaffen en te laten installeren. Dit kan tegen een aantrekkelijk tarief.

AANBIEDING
Voor de installatie van de zonneboiler zijn afspraken gemaakt met erkende installatiebedrijven. Deze hanteren een speciale prijs voor de aanschaf en de installatie van de zonneboiler, eventueel in combinatie met een (nieuwe) HR-ketel. Op de aanschaf van een zonneboiler met of zonder HR-ketel zijn forse energiepremies en subsidies van de rijksoverheid, Essent en de gemeente beschikbaar. Als u binnen de actie vóór aanschaf van het systeem ook een Energie Prestatie Advies laat uitvoeren, kunt u bovenop de energiepremie en subsidies ook nog in aanmerking komen voor een extra bonus van 25% over de energiepremie. Het Energie Prestatie Advies levert u naast een volledig en betrouwbaar beeld van de energetische hoedanigheid van uw woning dus ook nog eens extra premie op.

BESPARING
De netto kosten voor de aanschaf van de zonneboiler en de HR-ketel worden door de speciale prijs en de aanzienlijke energiepremies en subsidies zo laag, dat de meerprijs voor de zonneboiler slechts f 500,- tot f1.000,- bedraagt ten opzichte van de normale marktprijs voor alleen een nieuwe HR-ketel.
Bovendien besparen huishoudens die een zonneboiler laten plaatsen, al snel de helft van de energiekosten voor het verwarmen van het tapwater, wat een besparing oplevert van 175 à 200 m³ aardgas per jaar. Dat betekent dus een lagere energierekening. De financiële besparing met de huidige energieprijzen bedraagt ongeveer f 160,- per jaar. Daarnaast spaart u het milieu door minder gas of elektriciteit te gebruiken voor de verwarming van uw water.

INFORMATIEPAKKET
Wilt u meer weten over de actie en de aanbiedingen, dan kunt u een informatiepakket opvragen bij het servicenummer van Essent: 0800-0073. Vraagt u dan naar het informatiepakket Actie Zonneboiler Noord-Brabant 2001. Hierin vindt u een aanmeldingsformulier voor de actie.

Als u hieraan wilt deelnemen, moet u het aanmeldingsformulier vóór 31 augustus naar Essent terugsturen. U beslist pas definitief of u mee wilt doen als u akkoord gaat met de aangeboden offerte van de installateur.