Arcadis

PERSBERICHT

ARCADIS NV

Utrechtseweg 68

Postbus 33

6800 LE Arnhem

Tel 026 3778 911

Fax 026 44 38381

www.arcadis.nl

Arnhem, 23 mei 2001

ARCADIS ASSISTEERT BIJ HERVORMING WATERSECTOR PAKISTAN

ARCADIS is in opdracht van de Pakistaanse provincie Sindh begonnen aan een hervormingsproject voor watermanagement. Het project, met een waarde van 15 miljoen,

zal een looptijd van enkele jaren hebben. In het project zal ARCADIS de lokale overheid management assistentie verlenen bij de implementatie van een door de onderneming voorgesteld hervormingspakket.

In 1997 heeft het Bestuur van de provincie Sindh een wet ingevoerd voor verregaande hervormingen van de watersector. Volgens deze wet moet het hoofdirrigatie- en drainagesysteem worden beheerd door een nieuwe en uiteindelijk financieel autonome Sindh Irrigatie- en Drainage-instantie. Verbeteren van de financiële positie van het watersysteem en verbetering van de dienstverlening zijn de hoofddoelstellingen van het project.

Het beheer van de waterinfrastructuur in een gebied van ongeveer 5.5 miljoen hectare moet worden overgedragen aan respectievelijk regionale waterschappen en boerenorganisaties.

ARCADIS BMB Management Consultants en ARCADIS Euroconsult, beiden onderdeel van ARCADIS zullen management assistentie verlenen gericht op het oprichten van de nieuwe instanties, waaronder de waterschappen. Daarnaast geeft ARCADIS advies over juridisch-administratieve zaken, financieel management, wetgeving en voorschriften, en het aanpassen en verbeteren van technische operaties. ARCADIS heeft een langdurige relatie met Sindh. ARCADIS is tevens de hoofdconsultant voor het Nationale Drainageprogramma in Pakistan - waarvan een wezenlijk deel zich in de provincie Sindh afspeelt.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.

Meer informatie is verkrijgbaar bij:

Hans Bonarius, ARCADIS, tel 026 3577251, J.H.N.bonarius@arcadis.nl

Pieter van Stuijvenberg, ARCADIS, tel 026 3577431, P.A.stuijvenberg@arcadis.nl