Provincie Limburg

GEDEPUTEERDE MARGOT HOFMAN

Mevrouw Margot Hofman-Ruijters (CDA) nieuwe gedeputeerde PROVINCIALE STATEN KIEZEN NIEUWE GEDEPUTEERDE MILIEU

Provinciale Staten van Limburg hebben vandaag mevrouw Margot Hofman-Ruijters (56) gekozen tot nieuw lid van Gedeputeerde Staten. Mevrouw Hofman volgt in deze functie Constant de Waal op die op vrijdag 27 april zijn terugtreden bekend maakte. Statenlid Herman Vrehen volgt mevrouw Hofman op als fractievoorzitter.

Met haar verkiezing tot gedeputeerde wordt mevrouw Hofman verantwoordelijk voor de portefeuille Milieu. Zij gaat de functie in deeltijd vervullen (0,8 fte).
Haar politieke loopbaan startte mevrouw Hofman in 1977 in Vaals. Zij werd toen lid van de Ondersteunings-Werknemers-fractie. In 1982 werd zij tevens lid van de commissie Onderwijs. Van 1986 tot 1990 was zij wethouder in de gemeente Vaals voor het CDA met onder meer Sociale Zaken, Onderwijs, Welzijn, Volksgezondheid en Ouderenbeleid in haar portefeuille. Van 1991 tot 1996 was mevrouw Hofman voorzitter van het afdelingsbestuur CDA. Tevens werd zij in 1991 gekozen tot lid van Provinciale Staten. Sinds 1995 is zij fractievoorzitter geweest.