Gemeente Hilversum

Aanvraag asielzoekerscentrum in onderzoek

Het COA (Centraal Opvangorgaan Asielzoekers) onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de vestiging van een asielzoekerscentrum in het voormalige bejaardenhuis aan de Rossinilaan 5.

Vestiging van het centrum voldoet in principe aan de normen van het bestemmingsplan: het pand heeft een maatschappelijke bestemming.

Inmiddels heeft de gemeente Hilversum een inventarisatie gemaakt van de technische eisen waaraan het pand moet voldoen, wil de vestiging van een asielzoekerscentrum op verantwoorde wijze kunnen plaatsvinden. Daaruit blijkt dat het beoogde intensieve gebruik van het pand alleen verantwoord is na ingrijpende aanpassingen, die zowel een monumenten-, een bouw-, een gebruiks- en als mogelijk een aanlegvergunning vereisen. Inmiddels is gebleken dat de aanvraag voor een gebruiksvergunning op cruciale punten niet voldoet.

Overigens zal het doorlopen van de vergunningstrajecten enkele maanden vergen. Over de noodzakelijke aanpassingen en de daarvoor vereiste vergunningen is de gemeente met de eigenaar in gesprek.