Gemeente Zaanstad

Wethouder Klein Nibbelink roept Zaankanters op mee te doen aan gezondheidsenquête

woensdag 23 mei 2001

In een brief aan ruim 2.000 inwoners van Zaanstad roept de wethouder van volksgezondheid Arjan Klein Nibbelink deze mensen op deel te nemen aan een grootschalig gezondheidsonderzoek. Na ruim drie weken de tijd hebben zij de vragenlijst nog niet teruggestuurd naar de GGD Zaanstreek-Waterland. Van de 3.150 verstuurde formulieren zijn ongeveer 1.000 exemplaren terugontvangen. Dit aantal is echter niet voldoende om een juist beeld te krijgen van de gezondheidstoestand van de Zaanse bevolking.

In opdracht van de gemeente Zaanstad wordt het onderzoek verricht door de GGD. Mede op basis van de onderzoeksresultaten wil de gemeente een volksgezondheidsbeleid voeren dat tegemoetkomt aan de wensen en oplossingen biedt voor de problemen van de bevolking.

Het onderzoek wordt gelijktijdig ook in andere gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gehouden, zodat vergelijkingen mogelijk zijn. In de eerste maanden van 2002 zal de GGD de bevolking van Zaanstad informeren over de uitkomsten van het onderzoek.

De personen die een vragenlijst hebben ontvangen, zijn willekeurig uit het bevolkingsbestand gehaald. De verwerking van de gegevens gebeurt anoniem. Van de respondenten hebben circa 1.000 personen ook een kaart meegestuurde waarmee ze kunnen meedoen aan de verloting van dertig cadeaubonnen van 50 gulden.

Wie de kaart niet heeft teruggestuurd, ontving de oproep van de wethouder. Het kan zijn dat een aantal van deze 2.000 mensen de vragenlijsten wel ingevuld heeft, maar die als zodanig niet te traceren zijn. Mocht iemand de vragenlijst onverhoopt kwijtgeraakt zijn, dan kan hij of zij bellen met de GGD voor een nieuw exemplaar. Het GGD-nummer is 651 92 92.