PERSBERICHT

webMethods publiceert white paper over nieuwe RosettaNet Implementation Framework

Amsterdam, 23 mei 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, heeft een white paper gepubliceerd over de voordelen van het nieuwe RosettaNet Implementation Framework (RNIF 2.0). Dit document is geschreven door Prasad Yendluri, Principal Architect Product Strategy en Mitch Shue, Director of Basis Technology van webMethods.

In het verleden hebben zowel Yendluri als Shue als architecten gewerkt bij RosettaNet. Yendluri is vanaf het prille begin bij RosettaNet betrokken geweest, toen hij medeauteur was van RNIF 1.1. Hij was bovendien de Lead Architect voor de RNIF 2.0 specificatie, toen hij door webMethods was uitgeleend aan RosettaNet. Mitch Shue is het afgelopen jaar Chief Technical Architect bij RosettaNet geweest, belast met de ontwikkeling van belangrijke componenten van RNIF 2.0.

RNIF 2.0 beschrijft de fundamentele infrastructuur die nodig is om handelspartners op een open, interoperabele en veilige wijze te koppelen. Het white paper beschrijft de RNIF 2.0-specificatie op een begrijpelijke manier en biedt een overzicht van de belangrijkste voordelen. Ook wordt de vooruitgang van de convergentie van technische standaarden in het document besproken. Dit is een doorlopend initiatief van RosettaNet, omdat het consortium de procedures tussen applicaties voor de IT-, elektronische componenten- en halfgeleidermarkten beoogt te standaardiseren. Het white paper is beschikbaar op de website van webMethods (www.webmethods.com), evenals op de website van RosettaNet.

De belangrijkste technische elementen van RNIF 2.0 die beschreven worden in het white paper zijn:


* Een transport-onafhankelijke berichtenformaat gebaseerd op de bekende MIME- en S/MIME-standaarden

* Ondersteuning van het SMTP internetprotocol naast HTTP/HTTPS om e-mailservers te kunnen inzetten als een mogelijke manier om berichten te hanteren

* Ondersteuning voor encryptie en digitale handtekeningen op basis van een standaard op S/MIME gebaseerd mechanisme

* Formele ondersteuning van attachments (belangrijk bij het uitwisselen van documenten in andere bestandsformaten, zoals .PDF voor ontwerptekeningen
* Ondersteuning voor requests vanuit registers, hetgeen een belangrijke stap is in RosettaNet's onlangs aangekondigde ondersteuning van de UDDI Universal Business Registry

Over RosettaNet

RosettaNet is een onafhankelijk consortium zonder winstoogmerk, dat zich richt op de gezamenlijke ontwikkeling en snelle ingebruikname van open, internetgebaseerde, zakelijke standaarden die processen in wereldwijde handelsnetwerken beter op elkaar doen aansluiten.

Meer dan 400 bedrijven, die samen een jaaromzet van meer dan $1 biljoen in de IT-, elektronische componenten- en halfgeleidermarkten vertegenwoordigen, nemen op dit moment deel aan RosettaNet's activiteiten met betrekking tot de ontwikkeling, strategie en implementatie van standaarden. Een compleet overzicht van partnerbedrijven en meer informatie over RosettaNet is beschikbaar op www.rosettanet.org.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl