KNWV

DATUM: 19-2-2001

Wedstrijdsurfen - O'neill en NUON geven vervolg aan de Kitesurfing Worldcup in Scheveningen.



Scheveningen - O'neill en NUON hebben besloten, na het succes van de worldcup 2000, een vervolg te geven aan de Kitesurfing Worldcup in Scheveningen.

De data die gepland zijn voor het evenement zijn de 23e tot en met de 27e mei. Wederom zal de Worldcup aansluitend aan een van de NK wedstrijden gehouden worden. Het NK kitesurfen zal dit jaar grootser worden aangepakt met een Nederlandse tour gedurende het hele seizoen. De wedstrijden zullen in mei, juni en september worden gehouden. De plaatsen die worden genoemd zijn Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort.

Tijdens het Worldcup evenement in 2000 liet, tegen alle verwachtingen in, de wind het volledig afweten. Voor het kitesurfen is in principe minder wind noodzakelijk, dan voor een windsurfwedstrijd. Vanaf windkracht 3 kan er goed gevaren worden. Deze omstandigheden zijn voor Scheveningen standaard te noemen.

De opzet van het evenement is zowaar nog grootser dan het voorgaande jaar. Dit jaar worden er maar liefst 5 dagen uitgetrokken voor het hele evenement. Er zal alle dagen een film-crew aanwezig zijn om alle actie vast te leggen. Internationale pers zal verslag doen vanaf het Scheveningse strand. Actuele informatie is te vinden op
www.trendsportworld.com. Een week gevuld met het beste kitesurfen en hopelijk veel zon, wind en waves.

De Nederlandse Kitesurf vereniging is hard bezig om al deze
evenementen tot een succes te maken. Daarnaast wordt er gewerkt aan een betere handleiding voor de wedstrijden alsmede regelgeving om de sport veiliger te maken. Op deze manier hoopt de vereniging de sport in een goed daglicht te krijgen. Dat is ook noodzakelijk want het kitesurfen heeft in het afgelopen jaar enkele manieren op negatieve wijze de pers gehaald.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Windsurfen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl