Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Crazy

Een homemovie over onze jongens in oorlog

Het meest indrukwekkende aan een oorlog die je zelf meemaakt is de absurditeit van wat je ziet, voelt en ruikt. Alles wat je in het 'beschaafde' leven voor ondenkbaar houdt, wordt in een oorlog alledaagse werkelijkheid. Wie een tijd in zo'n oorlogssituatie heeft geleefd, zal nooit meer dezelfde zijn. Dat vertellen de Nederlandse militairen in de film Crazy van Heddy Honigmann.

Ze werden op VN-missies gestuurd naar Korea, Libanon, Cambodja, Rwanda of ex-Joegoslaviƫ. Door middel van homevideo's en foto's vertellen ze hun aangrijpende verhalen over verantwoordelijkheid, angst, onmacht, liefde en de dood. Het is niet makkelijk te praten over zo'n periode in je leven; en zeker niet over de emoties die er mee gepaard gaan. Maar Heddy Honigmann heeft het geniale plan gehad om te vragen naar de muziek die voor ieder van hen verbonden is met die periode. Muziek is een bron van troost, een middel om te overleven in een periode van dreiging en stress. En een manier om bij je gevoel te komen.

Crazy gaat over een land waar welvaart en geluk heersen, maar waar veel soldaten leven die hun herinneringen aan verre oorlogen met zich meedragen: Nederland heeft haar eigen 'Vietnamveteranen'.



Crazy
Een film van Heddy Honigmann
Woensdag 23 mei
11.45 tot 13.20 uur
Blauwe Zaal Auditorium