Dierenbescherming


Discussieforum mkz tijdelijk gesloten

23/05/01
De Dierenbescherming heeft een discussieforum op deze website ('discussieer mee'). De laatste weken bezochten duizenden mensen het forum om hun ideeën en meningen te uiten over de aanpak van de mond- en klauwzeer in Nederland. Soms liepen de emoties daarbij hoog op. De Dierenbescherming wilde ruimte geven aan die emoties.

Recent is dit forum echter negatief in het nieuws gekomen door te persoonlijke en agressieve aanvallen op minister Brinkhorst. Sommige perspublicaties wekken de indruk dat de Dierenbescherming zèlf zou hebben opgeroepen tot opruiende uitlatingen. Wij wijzen deze suggestie uiteraard geheel van de hand.

De minister neemt het ons kwalijk dat dergelijke uitlatingen niet werden verwijderd. De inhoudelijke kritiek van de minister nemen we serieus door het forum nog eens goed onder de loep te nemen en er bijvoorbeeld voor te zorgen dat uitingen die niet door de beugel kunnen, worden verwijderd. Ook wordt geen absolute anonimiteit meer aan deelnemers geboden. De Dierenbescherming wil vooral dat mensen het forum gebruiken om hun eigen mening aan te scherpen en ideeën uit te wisselen. Dat moet dan wel met open vizier gebeuren.

De publiciteit rondom de mkz-pagina leidde de laatste dagen tot de ongewenste situatie dat het op de discussiepagina nog nauwelijks ging om de doelen van De Dierenbescherming. Daarom is deze pagina nu gesloten. Maandag 28 mei wordt een nieuw discussieforum gestart.