Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-05-2001

Rechter wijst eisen van ECT af, stakingsacties gaan door

De stakingsacties van CNV Havens bij het Rotterdamse overslagbedrijf ECT zijn rechtmatig. Bovendien hoeven verrassingsacties niet 72 uur van tevoren worden aangekondigd, omdat er vorige week immers al een ultimatum van de bonden is verstreken.

Zo luidt de uitspraak van de rechtbank van Rotterdam, naar aanleiding van het kort geding dat ECT en andere partijen die zich door de stakingsacties benadeeld voelen, hadden aangespannen. "Dit is honderd procent winst", is de tevreden reactie van Rob Vlietman, vakgroepbestuurder van CNV Havens.

Het cao-conflict draait vooral om de automatische prijscompensatie. CNV Havens eist de automatische prijscompensatie plus een loonsverhoging van 2 procent (looptijd één jaar), maar ECT is daartoe vooralsnog niet bereid.
De bond verwacht dat daar na de uitspraak van de rechtbank verandering in komt. "Er rest ECT nu niets anders dan gewoon aan onze eisen tegemoet te komen. We zien de reactie graag tegemoet, het mag van mij schriftelijk. Zo niet, dan gaan we gewoon door met actievoeren, aangekondigd of niet."

Nadere inlichtingen:

Jaap Jongejan, CNV Havens
030-6348210
Nancy Abelskamp, persvoorlichter
030-6348242