Gemeente Etten-Leur

Werkzaamheden omgeving Liesbos

De komende tijd zullen er diverse werkzaamheden plaatsvinden in de omgeving van de Oude Liesboslaan, Liesstraat en de Moerdijkse Postbaan. In deze gemeentelijke rubriek zullen wij u tijdig informeren over deze werkzaamheden in dit gebied.

Verlengen fietstunnel De Kloek

Naar verwachting zal in juni gestart worden met het verlengen van de fietstunnel De Kloek. Tijdens deze werkzaamheden zal het fietstunneltje afgesloten zijn. De werkzaamheden zullen minstens vier maanden in beslag nemen. Het fietsverkeer zal worden omgeleid via de tunnel Moerdijkse Postbaan. De verlenging is noodzakelijk in verband met de ombouw van N58/Liesboslaan tot autosnelweg A58. Het fietstunneltje zal alleen aan de noordzijde, oftewel aan de kant van het Liesbos, worden verlengd.

Noordelijke parallelweg Moerdijkse Postbaan - kruispunt De Kloek

Bij de start van de werkzaamheden aan het fietstunneltje zal het nabijgelegen kruispunt nog niet worden afgesloten. Ook de noordelijke parallelweg tussen de tunnel Moerdijkse Postbaan en het kruispunt De Kloek zal nog niet worden afgesloten voor autoverkeer. De parallelweg zal ter hoogte van het fietstunneltje wel worden versmald. Afsluiting van de parallelweg voor autoverkeer is pas aan de orde als de voorbereidende werkzaamheden voor de ombouw naar autosnelweg van start gaan.