Nijmegen, 23 mei 2001

Persbericht nr. 47

Het Groote Pleinfestijn

Cultuur op de Campus presenteert vijf weken lang lunchfestival op de Medische Faculteit

Na het succes van de voorgaande twee jaren zet het Groote Pleinfestijn deze zomer voor de derde keer haar stempel op de campus! Dat betekent vijf woensdagmiddagen in mei en juni genieten van een cultureel openluchtfestival op het Geert Grooteplein. En hoe kun je de lunch beter doorbrengen dan buiten in de zon temidden van zomerse cultuur!

Ook dit jaar staan er een fantastische festivaldagen gepland op het grasterras schuin voor de hoofdingang van het St. Radboudziekenhuis. Zo staat o.a. nederbeatband The Touch, smartlappen dj Keessie, straattheatergroep STOEP met de voorstellingen 'Godinnen van het levenslot' en 'Het orakel van Pandora', singer/songwriter Alfons Verreijt, cabaretduo Zus & Zo, beeldend theater De Muzen en als klap op de vuurpijl het Amsterdamse Bastian op het programma. Daarnaast is op 30 mei Kapper Joris van de Paraplufabriek aanwezig om de festivalbezoekers een nieuwe coupe aan te meten en is er op 13 juni de gelegenheid een virtuele reis te maken in de brainmachine tent. Woensdag 20 juni staat geheel in het teken van alle facetten van de hip hop, de straatcultuur bij uitstek, en is er zelfs een breakdance en graffiti performance. Wekelijks wordt er gefotografeerd door de Cycloop, geschilderd door Martine Windig en gepresenteerd door Mark Toornvliet. Ook eten en drinken is aanwezig!

Het Groote Pleinfestijn vindt plaats op woensdag 30 mei, 6,13, 20 en 27 juni van 12.00 tot 14.00 uur op het grasterras van Geert Grooteplein op de Medische Faculteit van de Katholieke Universiteit. Organisatie van het festival is in opdracht van de Faculteit der Medische Wetenschappen enhet UMC/St. Radboudziekenhuis in handen van Cultuur op de Campus.

Voor een volledig overzicht van het programma kunt u contact opnemen met Annemieke Attema, Cultuur op de Campus, T: 024-3615912 / E: A.Attema@dcm.kun.nl Ook kunt u surfen naar www.cultuuropdecampus.nl