Gemeente Geldermalsen


* Weet wat je moet doen als de sirene gaat
* Aanvraag bouwvergunning van Scholengemeenschap De Lingeborgh
* Vrijstelling bestemmingsplan 'Achterweg 1988' (Ds. R. Lomanlaan 9 te Geldermalsen )

* Voorontwerp-bestemmingsplan Verbreding A2 Everdingen-Deil
* Openbare raadsvergadering

* Bekendmaking Wet Milieubeheer

* Kernbezoek Acquoy

* Algemene Plaatselijke Verordening

* Kermis en jaarmarkt Beesd

* Vacature opzichter beheer openbare ruimte en medewerker groenbeheer

* Vergadering commissie voor bezwaar- en beroepschriften
* Vrijstelling bestemmingsplan 'Tricht 2000'
* Kennisgeving incidentele festiviteit

* Wie wil bouwen

* Wie mag bouwen

* Wie mag slopen

* Werkzaamheden Kostverlorenkade - tijdelijke afsluiting Rijksstraatweg

* Extra mogelijkhed aanschaf regenton
Betuweroute

In dit artikel informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Geldermalsen. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter, mevrouw M. Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.

Woensdagavond 30 mei: informatiemarkt over de aanleg van de Betuweroute in Meteren

De Projectorganisatie Betuweroute organiseert op woensdagavond 30 mei aanstaande een informatiemarkt over de aanleg van de Betuweroute ter hoogte van Meteren. De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis van Meteren en begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond is informatie te verkrijgen over de werkzaamheden aan de verdiepte ligging onder de Rijksstraatweg door, de sanering van het voormalige Ascotterrein, transportroutes, bouwschade en andere werken waaronder de verbindingsbogen met het bestaande spoor Utrecht-'s-Hertogenbosch. Daarnaast vindt er een geluidsdemonstratie plaats. Hier kunt u de toekomstige geluidsproductie van de Betuweroute ervaren.

Genodigden: Alle inwoners van de gemeente Geldermalsen en Neerijnen

Datum: woensdag 30 mei 2001

Tijd: De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

Plaats: Dorpshuis Meteren (Achtersteweg 17)

Onderwerp: Informatie over de aanleg van de verdiepte ligging ter hoogte van de Rijksstraatweg en bijbehorende werkzaamheden. Naast deze informatiebijeenkomst kunt u ook altijd gebruik maken van het wekelijks inloopspreekuur op maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de keet aan de Lageveldweg 1a in Rumpt.

Weet wat je moet doen als de sirene gaat

Bestrijding van rampen en zware ongevallen
De afgelopen jaren hebben we in Nederland een aantal malen te maken gehad met rampen en zware ongevallen. Omdat er altijd een kans is - hoe klein dan ook - dat zich opnieuw een ramp of een zwaar ongeval voordoet, is het nodig dat we hierbij stilstaan.

De gemeente heeft tot taak rampen en zware ongevallen te voorkomen en te bestrijden. Iedere gemeente heeft daarvoor een plan klaarliggen, waarin de gezamenlijke inzet van politie, brandweer en ambulancedienst is geregeld. Maar het is ook belangrijk dat u als burger weet wat u bij een ramp of zwaar ongeval moet doen.

Alarmering bij rampen en zware ongevallen

Als de sirene meerdere malen achter elkaar te horen is, is er sprake van alarm. Er is dan beslist iets aan de hand. Het kan echter ook zijn dat u nieet door de sirene maar op andere wijze wordt gewaarschuwd, bijvoorbeeld door een rondrijdende geluidswagen. Volg dan de instructies op van de aanwezige autoriteiten.

Als de sirene gaat

Ga direct naar binnen

Hoort u de sirene, ga dan zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde gebouw binnen. Bijvoorbeeld een bedrijf, kantoor, winkel of huis. Dat geldt voor iedereen. Dus ook als u buiten aan het werk bent, of aan het winkelen of onderweg in de auto. Kinderen die op school zijn, moeten daar blijven. Op school wordt hun door leerkrachten verteld wat er gedaan moet worden. Geef mensen die bij u aanbellen de gelegenheid om te schuilen. Waarschuw mensen die de sirene niet opmerken. Ga in geen geval bellen met het nationale alarmnummer 1-1-2 of met de plaatselijke politie, brandweer of ambulancedienst. De telefooncentrales en mobiele netwerken kunnen dan overbelast raken, wat ernstige gevolgen heeft voor het op gang komen van de hulpverlening.

Sluit deuren en ramen

Sluit onmiddellijk alle deuren en ramen. Stel ook eventuele ventilatiesystemen buiten werking. Dit is het veiligst.

Zet radio of tv aan

Informatie en nadere instructies bij rampen en zware ongevallen krijgt u via de regionale radio- of televisiezender Omroep Gelderland.

Evacuatie bij rampen en zware ongevallen

Via de regionale radio- of televisiezender Omroep Gelderland, via een rondrijdende geluidswagen of aanwezige autoriteit hoort u of u de omgeving moet verlaten. In dat geval moet u het volgende doen. · Sluit gas, licht en water af. · Neem alleen de hoognodige zaken mee. · Sluit uw woning af. · Controleer of uw buren weten dat er een evacuatie plaatsvindt.

U krijgt ook te horen welk vervoermiddel u kunt gebruiken. Dat kan uw eigen vervoermiddel zijn, maar het is ook mogelijk dat de situatie dat niet toestaat. In dat geval wordt er voor vervangend vervoer gezorgd.

Mag u met eigen vervoer, dan gelden de volgende regels: · Neem zo veel mogelijk anderen mee. · Luister naar de verkeersinformatie via de radio. · Volg de route die de politie aangeeft. · Ga naar het opvangcentrum dat via de regionale zender bekendgemaakt wordt of ga naar familie of vrienden buiten het rampgebied.

Moet u met openbaar vervoer, dan hoort u op welke manier u wordt vervoerd en waar de opstapplaatsen zijn. Voor hulpbehoevenden, bejaarden en scholieren wordt speciaal vevoer geregeld door de leiding van die instellingen.

Oefenalarm

We hadden het hiervoor al even over de alarmering. Zo'n alarmering kan slechts werken wanneer de apparatuur van tijd tot tijd wordt getest. Dat gebeurt met regelmaat zonder dat u daar ook maar iets van merkt maar soms is een duidelijk hoorbaar oefenalarm noodzakelijk. Op woensdag 6 juni a.s. vindt er om 12.00 uur een luide alarmeringsoefening plaats. Schrikt u dus niet wanneer u plotseling de sirene hoort gaan.

Aanvraag bouwvergunning van Scholengemeenschap De Lingeborgh

Bekendmaking : artikel 6a Wet op de Ruimtelijke Ordening. Ter inzage : aanvragen bouwvergunning van Scholengemeenschap De Lingeborgh met bijbehorende stukken. Inzagetermijn : vier weken, met ingang van 28 mei 2001.
Toelichting : Op 19 februari 2001 heeft Scholengemeenschap De Lingeborgh een aanvraag bouwvergunning ingediend voor het oprichten van een kas en op 9 april 2001 een aanvraag bouwvergunning voor het oprichten van een dierverblijf (annex praktijklokaal) met mestopslag nabij de school aan de Laan van Leeuwenstein te Geldermalsen. Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn of haar reacties op de aanvragen bouwvergunning sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen. Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen. mondelinge reacties Datum publicatie : 25 mei 2001

Vrijstelling bestemmingsplan 'Achterweg 1988' (Ds. R. Lomanlaan 9 te Geldermalsen )

Bekendmaking : artikel 1 en 9 bestemmingsplan "Achterweg 1988"/artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Ter inzage : schetsplan met bijbehorende stukken.
Inzagetermijn : twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.
Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van F.H. Vreugdenhil, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan "Achterweg 1988" om het vergroten van een praktijkruimte op het perceel Ds. R. Lomanlaan 9 te Geldermalsen, mogelijk te maken.
Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686. Datum publicatie : 25 mei 2001.
Voorontwerp-bestemmingsplan Verbreding A2 Everdingen-Deil Bekendmaking : artikel 6a Wet op de Ruimtelijke Ordening Ter inzage : voorontwerp-bestemmingsplan met bijbehorende stukken. Stukken zijn in te zien bij de Vakbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis.
Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op deze publicatie
Toelichting : het plan heeft betrekking op het gebied op en nabij de A2 en heeft tot doel de planologische inpassing van de te verbreden A2 in de gemeente Geldermalsen te regelen overeenkomstig het door de minister vastgestelde Tracébesluit A2.
Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar reacties sturen naar het college van B&W. Inloopmiddag : Op 13 juni 2001, van 14.00 tot 16.00 uur, is in het gemeentehuis de mogelijkheid om het plan in te zien en vragen te stellen aan vertegenwoordigers van gemeente en Rijkswaterstaat over dit plan. Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen (tel. 0345-586611) Datum publicatie : 25 mei 2001

Openbare raadsvergadering

Datum: dinsdag 29 mei 2001
Tijd: 20.00 uur Plaats: gemeentehuis Geldermalsen Agenda:

1. Opening en vaststelling notulen 24 april 2001.
2. Mededelingen.

3. Ingekomen stukken.

4. Benoeming dhr. S.C. van Werkhooven als lid van het bestuur van Scholengemeenschap De Lingeborgh.

5. Benoeming dhr. A.M. Nout als lid van de Programmaraad Gelderland-Zuid.

6. Vaststelling gewijzigde tarieven van de parkeerbelasting.
7. Aanpassing van de Exploitatieverordening Geldermalsen 1997.
8. Vaststelling bestemmingsplan 'Kalenberg-Laageinde'.
9. Vaststelling bestemmingsplan 'Betuweroute gemeente Geldermalsen'.
10. Instemming met de regeling onder welke Rijkswaterstaat bereid is met gemeenten overeenkomsten aan te gaan betreffende de vergoeding van planschadekosten.

11. Afwijzing planschadeverzoek mevr. J.M. de Deugd en dhr. A.H. van Kuijk en aanhouding van planschadeverzoek dhr. H.A. de Wildt.
12. Verkoop registergoed Palmesteynstraat 14 te Deil (voormalige peuterspeelzaal 't Steijntje').

13. Rondvraag.

Inzage stukken: De openbare vergaderstukken liggen tijdens de normale openstellingstijden in het gemeentehuis voor een ieder ter inzage. Vooraf melden bij Voorlichting.

Spreekrecht: Gedurende tien minuten voorafgaande aan de vergadering: leiding mw. P.C. Davidse- Jonkman, fractieleider D'66. Direct voorafgaande aan de behandeling van een agendapunt: vooraf melden bij de voorzitter.
Bekendmaking Wet Milieubeheer
Vanaf vrijdag 25 mei 2001 ligt ter inzage:
Melding verandering inrichting art. 8.19 Wet Milieubeheer Het wijzigen van de locatie van de zuiveringsinstallatie bij Rijksstraatweg 59-63, te Meteren
Inzage stukken Alle toelichtende stukken liggen tijdens Bezwaar Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen (een deel van) Geldermalsen, 25 mei 2001.
Kernbezoek Acquoy
Op donderdag 7 juni a.s. gaan de fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen onder leiding van burgemeester mr S.W. van Schaijck met de inwoners van Acquoy in discussie over onderwerpen die dit dorp raken. Deze discussie vindt plaats in Gebouw 'De Schakel' en begint om 20.00 uur.

Algemene Plaatselijke Verordening

Vanaf vrijdag 17 mei 2001 ligt ter inzage:

Ontheffing geluidoverlast: Op verzoek van Volker Stevin Rail & Traffic Contracting hebben burgemeester en wethouders op 17 mei 2001 ontheffing verleend van het verbod om geluidoverlast te veroorzaken, op grond van artikel 4.1.7. van de Algemene plaatselijke verordening. De ontheffing is verleend voor onderhoudswerkzaamheden aan het spoor ter hoogte van het station te Geldermalsen in de nacht van 26 op 27 mei a.s.. Aan de ontheffing zijn voorwaarden verbonden om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Bezwaar en voorlopige voorziening Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen dit besluit binnen 6 weken na de verzenddatum daarvan, een bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, tel. 0345-586611. Bij verzending van het bezwaarschrift per post moet u het voor het einde van deze termijn ter post bezorgen (bepalend daarbij is de datum van de poststempel); het is dan bovendien noodzakelijk dat het niet later dan een week na afloop van de termijn is ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht; d. een duidelijk omschrijving van uw bezwaar (wat is het bezwaar en waarom).
Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt in principe de genomen beslissing. Het kan zijn dat deze beslissing naar uw mening intussen onherstelbare of onevenredige gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftenprocedure om een voorlopige voorziening vragen bij de President van de Arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD Arnhem, tel. 026-3592000. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Als u een voorlopige voorziening vraagt, moet u griffierecht betalen. Voor natuurlijke personen (individuen) is dit ¦ 225,-- (_ 102,10). Geen gebruik
Inmiddels heeft de opdrachtgever aangegeven geen gebruik van de ontheffing te zullen maken omdat men niet wenst te voldoen aan de daaraan door het gemeentebestuur verbonden voorwaarden. Inzage stukken Alle toelichtende stukken liggen tijdens openstellingstijden in het gemeentehuis bij de vakbalie Bouwen & Wonen ter inzage.
Inlichtingen: Vakbalie Bouwen en Wonen, tel 0345-586686. Geldermalsen, 25 mei 2001.
Kermis en jaarmarkt Beesd
Op vrijdag 8 juni a.s. zal in Beesd weer de bekende jaarmarkt worden gehouden. In verband daarmee zal een aantal wegen tijdelijk voor alle verkeer moeten worden afgesloten. Vanaf donderdagavond 7 juni 18.00 uur tot en met vrijdagmiddag gaat het daarbij om:


· Voorstraat (vanaf Veerweg tot Havendijk)

· Hoogstraat · Beukenstraat · Middenstraat (van Havendijk tot Achterstraat)

· Kerkstraat (van Voorstraat tot Wilhelminastraat)
· Havendijk (van Voorstraat tot Middenstraat)
Naast de jaarmarkt zal er vanaf donderdag 7 juni t/m zaterdag 9 juni ook weer een kermis worden georganiseerd. Dit heeft tot gevolg dat het Dorpsplein i.v.m. het opbouwen later weer afbreken van de attracties vanaf maandag 4 juni t/m zondag 10 juni geheel zal worden afgesloten. De tijdelijke verkeersmaatregelen zullen ter plaatse door middel van borden worden aangegeven. Hetzelfde geldt voor de omleidingen.

Vacature opzichter beheer openbare ruimte en medewerker groenbeheer

Geldermalsen is een dynamische plattelandsgemeente met bijna 25.000 inwoners, gelegen in de West-Betuwe. Geldermalsen omvat 11 kerkdorpen, die bijna allemaal aan het schitterende riviertje De Linge liggen. Geldermalsen is goed bereikbaar met het openbaar en particulier vervoer en heeft een prima woon - en werkklimaat. De gemeentelijke organisatie telt circa 144 fte's en kent drie sectoren, namelijk Middelen, Samenleving en Grondgebied.

De sector Grondgebied is opgebouwd uit een secretariaatsafdeling onder rechtstreekse aansturing door de directeur. Daarnaast is er een beleidsafdeling Ruimtelijke Beleid, een afdeling Bouw - en Milieuzaken en een afdeling Gemeentewerken welke onder leiding staan van afdelingshoofden.

In verband met het aangekondigde vertrek van de huidige opzichter beheer openbare ruimte zijn wij op zoek naar een geschikte kandidaat om de ontstane leemte in te vullen. In het kader van de nota Werk in Uitvoering zijn wij tevens op zoek naar een medewerker Groenbeheer (uitbreiding). Onderhavige functionarissen worden rechtstreeks aangestuurd door de bureauchef Groenvoorziening en Algemene Dienst.

Het vorenstaande betekent dat wij op dit moment een tweetal vacatures op een zo kort mogelijke termijn willen invullen.


1. Opzichter beheer openbare ruimte. (m/v) 36 uur per week

U verzorgt de dagelijkse coördinatie van 15 buitendienstmedewerkers en u bent verantwoordelijk voor de cultuurtechnische aanleg- en onderhoudswerkzaamheden in het werkgebied Geldermalsen. Daarnaast behoren de gladheidsbestrijding, onderhoud materiaal en materieel tot uw takenpakket. U bevordert een cultuur waarbinnen waarden als efficiëncy, markt- en klantgerichtheid kernbegrippen zijn.

Als opzichter bent u verantwoordelijk voor de behandeling van klachten, storingen en meldingen over het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte. Een en ander geschiedt in nauwgezet overleg met de eigen afdeling en de vakbalie Bouw - en Milieuzaken.

Van belang is tevens de activiteit op het terrein van de administratie van de begraafplaatsen, inzet materiaal, planning inzet personeel, waarbij frequent overleg plaatsvindt met de afdeling burgerzaken in samenspraak met de diverse begrafenisondernemers.

Opleiding en ervaring.

Van de kandidaat verwachten wij een opleiding minimaal op MBO niveau, waarbij wij denken aan een MTS opleiding of een andere vergelijkbare opleiding. U beschikt over goede contactuele eigenschappen en u bent in staat om de medewerkers van de buitendienst te inspireren en te motiveren waarbij u op enthousiaste wijze leiding geeft. Administratief bent u in staat om accuraat de tot uw competentie te rekenen onderdelen te bewaken. Klantgerichtheid is u niet vreemd.

Ervaring in deze functie is zonder meer een voorwaarde teneinde de veelheid aan taken binnen de vakgroep tot een goed einde te kunnen brengen.


2. Medewerker Groenbeheer. (m/v) 36 uur per week

Als medewerker groenbeheer draagt u zorg voor de inventarisatie van objecten ( plantsoenen bomen, straatmeubilair, wegbermen, waterlossingen e.d.) in de openbare ruimte onder meer ten behoeve van het geautomatiseerde beheersysteem. Inherent aan de inventarisatie bent u verantwoordelijk voor het up to date houden van het beheersysteem en het bijbehorende kaartmateriaal. Het initiëren van vernieuwing van de systematiek van het gegevensbeheer op basis van de behoefte van afnemers. Van de kandidaat wordt eveneens verwacht dat hij / zij ontwerp-, werk- en bestekstekeningen vervaardigt met behulp van een applicatie zoals Autocad.

Opleiding en ervaring.

Van de kandidaat verwachten wij een op opleiding op minimaal MBO niveau, waarbij wij denken aan een opleiding Groenvoorziening of Cultuurtechniek. Kennis en ervaring met tekstverwerkings programma's (Word en Excel) alsmede Autocad. Daarnaast beschikt u over goede contactuele en communicatieve vaardigheden en u bent accuraat en teamgericht.

Wat kunnen wij u bieden ?

Uitdagingen, variatie, ontwikkelingskansen, een prettige collegiale werkomgeving, een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, een moderne managementstructuur met verantwoordelijkheden laag op de werkvloer en volop ruimte om werk, studie en misschien ook gezin te combineren. Natuurlijk vergeten we in dit verband het salaris niet.


1. Opzichter beheer openbare ruimte.


De functie valt in bandbreedte 8 met een salaris tussen de f 4.015,00 en f 5.848,00. Bij zeer goed functioneren is een uitloop mogelijk tot maximaal f 6.885,00.


2. Medewerker Groenbeheer.


De functie valt in bandbreedte 7 met een salaris tussen de f 3.497,00 en f 5.161,00. Bij zeer goed functioneren is een uitloop mogelijk tot maximaal f 6.021,00.

Wilt u meer informatie ?

Neem in dat geval contact op met de bureauchef van de afdeling Groenvoorziening en Algemene Dienst, de heer Henk Heling, telefoon 0345-586746. Met vragen over de procedure en arbeidsvoorwaarden kunt u zich richten tot de heer Harry van den Biggelaar, personeelsconsulent, telefoon 0345-586631.

Procedure.

U kunt uw sollicitatie richten aan het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen, ter attentie van het bureau P & O, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen, onder vermelding van " vacature afdeling Gemeentewerken, vacature nummer 1 of 2.

Wij verwachten uw reactie voor 19 juni 2001

Vergadering commissie voor bezwaar- en beroepschriften

De voorzitter van de commissie voor bezwaar- en beroepschriften brengt ter openbare kennis dat op dinsdag 29 mei 2001 op het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen de volgende bezwaarschriften in haar openbare vergadering zullen worden behandeld:

Om 19.35 uur: bezwaarschriften gericht tegen de voorbereidingsbesluiten van de gemeenteraad d.d. 29 februari 2001, onder nummer 11a. tot en met c (Herman Kuijkstraat-Prins Bernhardlaan en de van Borsselelaan).
Om 20.10 uur: bezwaarschrift gericht tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 maart 2001, om vergunning te verlenen voor het bouwen van een opslagruimte en kantoor aan de Korte Veersteeg 6 te Enspijk.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken, liggen voor belanghebbenden en gemachtigden ter inzage vanaf heden tot en met 29 mei 2001 vanaf 09.00 tot 12.00 uur bij de vakbalie bouwen en wonen in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen. Geldermalsen 22 mei 2001.
De voorzitter van de commissie voornoemd, mr W.J. Wierda. Vrijstelling bestemmingsplan 'Tricht 2000'
Ter inzage: aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken. Inzagetermijn: vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.
Toelichting: het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van W.J.M. Wichgers vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Tricht 2000", teneinde het plaatsen van een zwembad aan Lingedijk 56 te Buurmalsen mogelijk te maken.
Zienswijzen: door belanghebbenden, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.
Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686. Datum publicatie: 25 mei 2001
Kennisgeving incidentele festiviteit
Ingevolge artikel 4.1.3 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Geldermalsen, hebben alle houders van inrichtingen, die vallen onder het Besluit horeca-, sport-, en recreatie-inrichtingen milieubeheer het recht om maximaal 12 keer per kalenderjaar een incidentele festiviteit te houden, waarbij bepaalde voorschriften van dit Besluit niet gelden. Het gaat hier bijvoorbeel om de maximaal toegstane geluidsniveaus en (veelal als gevolg daarvan) het verbod op het ten gehore brengen van live-muziek. De houder dient deze festiviteit terminste vier weken voor aanvang te melden bij burgemeester en wethouders. Zij maken hierbij bekend een dergelijke kennisgeving te hebben ontvangen van:

de heer G. Kerkhoff van Evenementenlocatie De Batouwe B.V. voor het houden van een bruiloft op vrijdag 1 juni a.s. van 20.00 tot 01.00 uur.

De burgemeester heeft besloten, dat er geen redenen zijn om de gemelde festiviteit te verbieden. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.
Wie wil bouwen
Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. F.A.J. de Vries, Lingedijk 91 te Geldermalsen, vergroten woning (14 mei 2001);

2. F.C.C. Smeekes, Hooge Hoeven 67 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (15 mei 2001);

3. H.M. Hol, Middelweg 9 te Tricht, veranderen woning (15 mei 2001);
4. Kraal Beheer BV/Story Beheer BV, Beemdstraat 4 te Deil, veranderen bedrijfsruimte (15 mei 2001);

5. F.G. Vink, Meester Mierasstraat 15 te Beesd, vergroten woning (15 mei 2001);

6. B. van Honk, Beemdstraat 5 te Deil, vergroten woning (16 mei 2001);

7. M.J.T. van Lith, Wilhelminastraat 61 te Beesd, oprichten garage (16 mei 2001);

8. M. van As, Meersteeg 32c te Tricht, vernieuwen kassen (9 mei 2001);

9. Mts. Grandia, Nieuwstraat 2 te Geldermalsen, oprichten varkensschuur (16 mei 2001);

10. A.v.d. Glind, Raamweg 55b te Tricht, vergroten woning (17 mei
11. H. Keiman, Hoogeindseweg 9 te Gellicum, vergroten woning (17 mei
12. W. de Haan, Benedeneindseweg 1 te Deil, oprichten garage (18 mei 2001);

13. C. Hauser, Slotstraat 38 te Beesd, verplaatsen en vergroten schuur ((21 mei 2001);

14. P. Pelt, Kampsedijk 14 te Enspijk, oprichten parkeerkelder (16 mei 2001);

15. R. Klinkert, Dorpsstraat 8 te Enspijk, oprichten atelier (22 mei
16. C.F. van Wendel de Joode en De. De Waard, Prinses Julianaweg 12 te Geldermalsen, veranderen woning (21 mei 2001); Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek "Wie mag bouwen".

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 25 mei 2001.

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

N. den Braber, Tielerweg 58 te Geldermalsen, veranderen woning (25 mei 2001);

Datum publicatie: 25 mei 2001.
Wie mag slopen
Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunningen:
1. Stimio Communicatie Projecten BV, Den Bommel 2 te Meteren, slopen gedeelte bedrijfsruimte (25 mei 2001);

2. De Batouwe Evenementenlokatie BV, Lingedijk 32 te Buurmalsen, slopen terras (25 mei 2001);

3. N. den Braber, Tielerweg 58 te Geldermalsen, slopen stallingsruimte/berging (25 mei 2001);

4. C. van Zandwijk, Breezij 27 te Rhenoy, slopen garage/berging (25 Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.
van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.
Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686. Datum publicatie: 25 mei 2001.
Activiteiten
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend aan:

1. Ckv Animo voor het plaatsen van een feesttent en houden van muziekavonden ter afsluiting van het seizoen op vrijdag 8 juni a.s. van 20.00 tot 01.00 uur en op zaterdag 9 juni van 16.00 tot
01.00 uur op 'Sportpark Hogeweide' te Geldermalsen.
2. 'Gastvrij Geldermalsen' voor een dweilorkest en een koor op vrijdag 15 juni a.s. in het centrum van Geldermalsen van 20.00 tot 22.30 uur.

3. J.S. Medua voor het ten gehore brengen van live muziek op zaterdag 16 juni a.s. tot 01.00 uur in het Dorpshuis te Meteren.
4. Buurtvereniging 't Klokhuis' voor het houden van een buurtfeest op 29 en 30 juni a.s. op het speelveldje in de Bloemee.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar. Werkzaamheden Kostverlorenkade - tijdelijke afsluiting Rijksstraatweg De werkzaamheden aan de Rijnstraat zijn nagenoeg afgerond. Vanaf maandag 28 mei a.s. gaat men aan de Kostverlorenkade aan de slag. Tot ongeveer 8 juni a.s. zal dit voor het verkeer nauwelijks enige problemen opleveren omdat het in eerste instantie hoofdzakelijk gaat om werkzaamheden aan de trottoirs.

Tussen 8 en 12 juni a.s. zullen er op de Kostverlorenkade asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden. Daarvoor is het nodig de gehele straat af te sluiten.Toegang is uitsluitend mogelijk voor de hulpverlenende diensten. Op 8 juni zijn wel de parkeerhavens bereikbaar. Het verkeer zal worden omgeleid via de Rijksstraatweg. Het verkeer op de Rijksstraatweg wordt geregeld door verkeerslichten.

Vanaf 13 juni kan het verkeer weer van de Kostverlorenkade gebruik maken maar dan ook door middel van een tijdelijk aanwezige verkeerslichtinstallatie.

Vanaf 13 juni t/m vrijdag 20 juli a.s. wordt de Rijksstraatweg tussen de aansluiting met Achter 't Veer en de Herman Kuijksstraat geheel voor alle verkeer afgesloten. Dit weggedeelte is gedurende deze periode uitsluitend bereikbaar voor hulpverlenende diensten en bevoorradingsverkeer t.b.v. winkeliers. Het verkeer komende vanaf Buurmalsen/Tricht kan wel richting de Kostverlorenkade maar niet naar Achter 't Veer.

Uiteraard zullen de tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingsroutes tijdig worden aangegeven.

Uitvoerder: dhr. D. van Kessel, tel. 06-54635883 Gemeentelijk opzichter: dhr. Chr. van Boxtel, tel 0345-586751

Extra mogelijkhed aanschaf regenton

De regentonactie, een initiatief van het Waterleidingbedrijf Gelderland en het Zuiveringsschap Rivierengebied, heeft in Geldermalsen een goed resultaat opgeleverd. De afgelopen weken zijn vanaf de gemeentewerkplaatsen in Beesd en Geldermalsen maar liefst 330 tonnen verkocht. De reacties van de kopers waren zeer positiek. Er werd waar voor het geld geboden.

Momenteel komen er nog steeds telefoontjes binnen waarin men aangeeft alsnog belangstelling voor de aanschaf van een regenton te hebben. Dat komt onder meer doordat men bij familie of kennissen de regenton heeft gezien. Anderen waren de actie gewoon vergeten of waren verhinderd de regenton op te halen.

Er is nog een beperkte voorraad beschikbaar. Daarom is besloten een extra mogelijkheid te bieden om alsnog een regenton aan te schaffen. Dat zal zijn op vrijdagmiddag 1 juni a.s., van 15.00 tot 16.30 uur, zowel in Geldermalsen (werkplaats aan de Rijnstraat 20) als in Beesd (werkplaats aan de Industrieweg 30).

Een regenton kan afgehaald worden tegen inlevering van de bon waarmee u het Waterleidingbedrijf Gelderland machtigt de aanschafkosten (f 99,--) van uw bank- of girorekening af te schrijven. Denk er om uw betaalpas en een legitimatiebewijs ter controle mee te nemen. Voor degenen die niet (meer) over de bedoelde bon beschikken is nog een beperkt aantal formulieren beschikbaar bij de uitgifteplaatsen.

Dus, heeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze kostbaar drinkwater te besparen nog niet aangegrepen, dan krijgt u op 1 juni a.s. nog een kans om daaraan een bijdrage te leveren. Degenen die al een regenton hebben gekocht mogen uiteraard ook een extra ton aanschaffen.