CREATIVE INTRODUCEERT DE NOMAD llc

Een lichte en stijlvolle digitale audiospeler voor onderweg

Amsterdam, 23 mei 2001 - Creative Labs (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, introduceert vandaag de lichte en stijlvolle digitale audiospeler Nomad IIc. De Nomad IIC is de nieuwste duurzame en compacte creatie uit de collectie draagbare muziekproducten van Creative. Deze vernieuwende digitale audiospeler ondersteunt diverse digitale muziekformaten en is in het bijzonder geschikt voor gebruik onderweg. De Nomad Ilc is tegen de zeer aantrekkelijke prijs van 469 NLG inclusief BTW aan te schaffen en vanaf juni beschikbaar.

De Nomad IIc is uitgerust met een ingebouwd geheugen van 32MB. Dankzij het Open Smart Media Slot kunt u het geheugen verder uitbreiden, waardoor u over ruime opslagcapaciteit voor uw favoriete muziek beschikt. Zowel bij het sporten, op reis of lekker ontspannend thuis kunt u dus genieten van een brede collectie. Dankzij de snellere overdrachtsnelheid en de handige aansluitmogelijkheden laadt u met de Universal Serial Bus (USB) connector en de bijgeleverde software in een handomdraai de laatste hits en leukste wijsjes op de Nomad IIc. Omdat deze draagbare audiospeler geen mechanische componenten bevat, bent u bovendien meteen verlost van het, bij al te bruuske schokken, vervelende overspringen naar andere sporen. Voortaan kunt u dag en nacht, thuis of onderweg optimaal genieten van hoogwaardige weergave.

Dankzij de zilverkleurige knusse uitvoering past de Nomad IIc perfect in broek-, binnenzak en handtas. Bovendien ligt hij lekker in de hand met alle functies binnen handbereik. De Creative Nomad IIc is niet alleen een trendzetter qua stijl, maar dankzij het robuuste ontwerp ook niet bang voor een stootje meer of minder gedurende zijn lange levenscyclus. Door het LCD-scherm en de achtergrondverlichting met pictogrammen, die de bediening in grote mate vereenvoudigen, is gebruikscomfort gegarandeerd. U kunt niet alleen uw eigen muziek afspelen, maar ook meer dan 2 uur spraak opnemen. Dit is natuurlijk bijzonder handig wanneer u de Nomad Ilc als dictafoon, of bij een interview wilt gebruiken.

"Dankzij het succes van onze D.A.P Jukebox hebben we reeds een stevige plaats op de markt voor digitale audio veroverd. We zien de Nomad IIC dan ook als een verdere ontwikkeling van deze technologie" aldus Franco De Bonis, Brand Manager Europa bij Creative Labs Europe. "Met deze twee spelers verruimen we ons productaanbod om een perfect antwoord te kunnen geven op alle mobiele muziekbehoeften. De Nomad IIc is een leuke manier om tegen een zachte prijs en waar u zich ook bevindt van hoogwaardige audiokwaliteit te genieten."

De Nomad IIc is uitgerust met de PlayCenter2 software. Hiermee kan de gebruiker geïndividualiseerde inhoud op de afspeler beheren, uploaden, downloaden en bewerken. Met de PlayCenter2 software is het verder mogelijk om snel cd's in MP3 om te zetten en ze naar eigen voorkeur samen te stellen.

De Nomad IIc is MAC- en pc-compatibel en ondersteunt derhalve diverse audio-compressienormen waaronder MP3, WMA en WAV. Dankzij de upgrademogelijkheden via het Internet is de Nomad llc bovendien nu reeds klaar voor de technologie van morgen. De Nomad Ilc kan ook worden hergeprogrammeerd, waardoor diverse digitale audioformaten en andere software-extensies in de toekomst probleemloos kunnen worden ondersteund.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldleider in digitale amusementsproducten voor de pc en het Internet. Creative heeft met Sound Blaster en zijn revolutionaire ontwikkelingen op het vlak van de multimedia echt naam gemaakt. Creative introduceert nu digitaal amusement op het pc-platform met producten zoals de bijzonder succesvolle D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, de uitgekiende eigen technologie, de ongebreidelde toepassingen en de klantvriendelijke service resulteren in een hefboomeffect voor het Internet waarbij klanten hoogwaardig digitaal amusement kunnen ervaren wanneer ze willen, waar ze willen.

Creative Technology met hoofdkantoor in Singapore werd in 1981 opgericht. De Europese kantoren zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe opgericht met de bedoeling beter en sneller in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen zodat uiteindelijk een groter marktaandeel op de Europese markt kan worden verworven. General Manager, Michael Sullivan, bouwde vanuit de kantoren in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk, de Europese activiteiten uit. De laatste drie jaar ontwikkelde Creative Labs Europe zich met factor negen en werden er dochterondernemingen opgericht in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werden de deuren van het European Operations and Technical Centre (EOTC) van Creative in Dublin, in Ierland, officieel geopend. Het EOTC vormt de draaischijf voor de snel groeiende activiteiten van Creative Lab in Europa. Het EOTC staat bovendien garant voor een effectieve lokale producttoelevering op maat van de Europese klant waardoor gelijke tred kan worden gehouden met de ontwikkeling van de activiteiten van de dochterondernemingen in de verschillende landen. Bij de Europese organisatie werken momenteel 570 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.europe.creative.com

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: kwoks@text100.nl E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

NB: the Amsterdam office (Text 100 B.V.) will be closed for business on Thursday May, 24th and Friday May, 25th.