Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 7 23 mei 2001

HAM en Boskalis de beste combinatie

Papendrecht - De Raad van Bestuur van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. ('Boskalis') heeft kennis genomen van het persbericht van Hollandsche Beton Groep N.V. ('HBG') van hedenmiddag, inzake haar reactie op het door Boskalis uitgebrachte bod op HAM.

Boskalis is met HBG van mening dat consolidatie in de baggerindustrie wenselijk is ter realisatie van de benodigde schaalvergroting in de industrie. Belangrijkste voordelen van schaalvergroting zijn optimale bezetting van materieel, maximale benutting van marktposities door geografische spreiding, vergroting van de slagkracht van de organisatie en bundeling van kennis en know how.

Met het samengaan van HAM en Boskalis wordt voor beide partijen en al hun stakeholders de beste combinatie in het consolidatieproces van de industrie bereikt. De twee bedrijven vullen elkaar optimaal aan in termen van mensen, vloot en marktposities.

"Wij zijn nog niet in gelegenheid geweest om onze plannen toe te lichten aan de Directie en de medewerkers van HAM", aldus R. van Gelder, bestuursvoorzitter van Boskalis. "Door haar unieke positie en omvang biedt de nieuwe combinatie volop kansen en mogelijkheden voor alle medewerkers van beide bedrijven. Juist door het samensmelten van de specifieke kwaliteiten van beide organisaties onstaat het winning team voor de toekomst."

Het bod van Boskalis op HAM bedraagt NLG 1,25 miljard. Het bod is gebaseerd op een genormaliseerde balans, zoals te doen gebruikelijk bij dit soort transacties. Uitgangspunt is dat het saldo van het werkkapitaal, voorzieningen en kas- en banktegoeden van HAM nul bedraagt en dat HAM vrij van schulden overkomt. In tegenstelling tot hetgeen HBG in haar persbericht vermeldt, heeft Boskalis niet de eis gesteld dat het bedrijfsresultaat van HAM over 2000 nog aanwezig dient te zijn. Boskalis kan de mededeling door HBG dat het bod NLG 300 miljoen lager zou liggen dan ook niet plaatsen.

De synergieën op het gebied van vlootsamenstelling, investeringsbehoeften in de komende jaren en operationele efficiency creëren optimale waarde. Bestuursvoorzitter R. van Gelder:" Het bod van Boskalis reflecteert in waarde de unieke kans die zich nu ten aanzien van het samengaan van beide baggerbedrijven voordoet."

Voor nadere inlichtingen:
Roel Berends - Chief Financial Officer / Investor Relations Telefoon: 078 6969 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 6969 612
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Terug