Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
16:26 woensdag 23 mei 2001

Roel Hallink, 06-51528156


* Diefstal uit auto

ASSEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zuringes. De daders hebben een ruit van het portier vernield om binnen te kunnen komen. Uit de auto worden een radio-cd speler, radardetector en enkele cds vermist.
De totale schade is onbekend.

Ook is er afgelopen nacht ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Dreslanden. Om binnen te komen is er een tochtruitje vernield waarna de auto ontgrendeld kon worden. Uit de auto worden een radio-cd speler en enkele cds weggenomen. Ook de cd-wisselaar met 9 cds werd uit de kofferbak gestolen. Schadebedrag is onbekend.


* Diefstal auto

ASSEN Vanmorgen was er op het Peelo bij een takstation een auto gesignaleerd die als gestolen te boek stond. Bij het zien van collegas ging de gestolen auto er vandoor. Dit uitte zich in een achtervolging. De auto reed via Anderen en Gasteren in de richting van Rolde. In Rolde heeft de 40-jarige man uit Assen de auto achter gelaten en is er vervolgens te voet vandoor gegaan. Door een duidelijk signalement kon de man even later op de Rolderdingspillaan aangehouden worden. Hij bekende in de gestolen auto gereden te hebben.


* Diefstal uit woning

DE WIJK Onbekenden hebben vannacht een woning aan de Postweg bezocht. Vermoedelijk zijn de daders door het valraam van de kelder binnen gekomen. De daders hebben het huis en de garage doorzocht. Vermist wordt een damesfiets. De waarde van de fiets is niet bekend.


* Diefstal uit schuur

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een garage aan de Bentinckslaan. De daders hebben een slot open gebroken en konden zo bij de schuur achter de woning komen. Uit de schuur werden twee fietsen, een compressor, een boormachine en handgereedschap weggenomen. De totale schade is niet bekend.


* Verkeersongeval met letsel

WESTDORP Vanmorgen heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een 23 jarige automobilist uit Stadskanaal en een 41 jarige automobilist uit Beilen. De 41 jarige bestuurder wilde met zijn bestelbus linksaf slaan de Schoonloerstraat op en stond voorgesorteerd. Achter hem kwam 23 jarige man aanrijden en zag te laat dat die af wou slaan en wilde daarom links om de auto heen, maar zag toen een tegenligger aankomen. Hij stuurde terug en reed tegen de achterzijde van de bedrijfsauto aan en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder is met vermoedelijk een gebroken neus overgebracht naar het Refaja Ziekenhuis te Stadskanaal. De 41 jarige man kon zijn weg vervolgen.


* Gaslek

ASSEN Tijdens graafwerkzaamheden aan de Kloekhorststraat is vanmiddag een gasleiding geraakt. De Groningeerstraat en de Kloekhorststraat werden afgezet, zodat er geen verkeer meer langs kon. Met de hulp van een medewerker van Essent zijn de bewoners van de omliggende straten middels geluidsinstallaties ingelicht, waarbij verzocht werd om deuren en ramen te sluiten. Ook werd het bericht via radio Drenthe doorgegeven. Omstreeks 14.30 uur was het gevaar geweken en mocht het overige verkeer weer door de Groningerstraat en de Kloekhorststraat.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe