Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 23-05-2001 Medieberichten 23 mei (laatste berichten)

TEGELEN Diefstal trekker
TEGELEN Afgelopen nacht is op de Kaldenkerkerweg een trekker (vrachtwagen) van het merk Iveco en rood van kleur met zilveren strepen gestolen. De truck is eigendom van een bedrijf uit Maasbree, de waarde is vooralsnog onbekend.

REGIO LIMBURG-NOORD Snelheidscontroles
REGIO Tijdens snelheidscontroles heeft de politie Limburg-Noord gisteren en vandaag totaal 404 bekeuringen opgemaakt. Een overzicht: WEERT Tijdens een snelheidscontrole op de Louis Regoutstraat heeft de politie dinsdagmiddag 44 bekeuringen opgemaakt onder de 255 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, limiet: 50 km/uur. VENLO - Tijdens een snelheidscontrole op de Weselseweg heeft de politie dinsdagmiddag 85 bekeuringen opgemaakt onder de 669 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, limiet: 60 km/uur. HORST - Tijdens een snelheidscontrole op de Venrayseweg heeft de politie dinsdagavond 20 bekeuringen opgemaakt. Hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, limiet: 50 km/uur TEGELEN - Tijdens een snelheidscontrole op de Roermondseweg heeft de politie dinsdagmiddag 103 bekeuringen opgemaakt onder de 1166 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, limiet: 50 km/uur. HEIDE - Tijdens een snelheidscontrole op de Deurneseweg heeft de politie woensdagmorgen 10 bekeuringen opgemaakt onder de 302 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, limiet: 80 km/uur. OOSTRUM - Tijdens een snelheidscontrole op de Stationsweg heeft de politie woensdagmorgen 43 bekeuringen opgemaakt onder de 373 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, limiet: 50 km/uur VENRAY - Tijdens een snelheidscontrole op de Noordsingel heeft de politie dinsdagmiddag 99 bekeuringen opgemaakt onder de 526 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, limiet: 50 km/uur.

VENLO Winkeldieven aangehouden
VENLO De politie heeft woensdagmiddag twee meisjes in de leeftijd van 11 en 12 jaar en woonachtig in Venlo en Roggel aangehouden in verband met winkeldiefstal. het tweetal werd in een winkel op de Vleesstraat betrapt tijdens het stel van 3 zonnebrillen. Gezien de jeugdige leeftijd worden beiden voorgedragen voor een HALT-procedure. Beide meisjes werden aan hun ouderlijke macht overgedragen.

BLERICK Zenuwachtig door politiecontrole?
BLERICK Een politiepatrouille zag woensdagmiddag op de Lynssenstraat in Blerick een bromfiets rijden met twee opzittenden die geen helm droegen. Tevens bleek bromfiets oud verzekeringsplaatje te hebben. De agenten gaven de 15-jarig bestuurster uit Blerick een stopteken waaraan zij voldeed. Tijdens het uitschrijven van de bekeuringen vroeg het meisje aan haar 14-jarige duopassagiere uit Blerick om de bromfiets waarvan motor nog liep aan de kant te zetten. Het meisje trok echter het gas open en werd door de bromfiets meegesleurd: het trottoir op, een voortuin in, tegen de gevel van een woonhuis om uiteindelijk in een bloembak tot stilstand te komen. Het meisje liep geen letsel op maar de bromfiets had enige schade alsmede de bloembak en de voortuin. De bestuurster, de passagier alsmede de eigenaar krijgen een bekeuring.

NEDERWEERT Verkeerscontrole
NEDERWEERT Tijdens een verkeerscontrole op de Rijksweg Noord heeft de politie woensdagavond 10 bekeuringen opgemaakt onder de 92 gecontroleerde autos. 5 Automobilisten konden geen rijbewijs tonen, 4 droegen geen gordel en een automobilist kon geen kentekenbewijs laten zien. Prettige avond