Gemeente Leeuwarden

besluiten tijdens de afgelopen vergadering. Een compleet overzicht van de door b. en w. genomen besluiten kunt u vinden in de rubriek Raadsinformatie.
Kamerverhuur gesloten wegens brandonveiligheid ¦ Nieuwe basisscholen in Zuiderburen ¦ Legesheffing voor informatieverstrekking taxatierapporten ¦ Directielid Stadsontwikkeling en -Beheer benoemd ¦ Gezamenlijke reactie op Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening
Kamerverhuur gesloten wegens brandonveiligheid

Wegens een geconstateerde brandonveilige situatie heeft het college van b. en w. besloten om kamerverhuur in een bedrijfspand aan de Weerd (gedeeltelijk) te laten beëindigen. De (acht) kamers zijn gelegen op drie etages boven het bedrijfspand. De bewoners van de kamers op de twee hoogste etages is geadviseerd om per onmiddellijke ingang andere woonruimte te betrekken; er is meegedeeld dat de kamers voor vrijdag 1 juni ontruimd moeten zijn. Verder is hen dringend geadviseerd niet meer te overnachten in de kamers. Met betrekking tot de kamers op de eerste etage wordt bewoning toegestaan mits brandveiligheidsmaatregelen worden getroffen. Aan de kamerbewoners is hulp aangeboden bij het zoeken naar tijdelijk vervangende woonruimte.

Nieuwe basisscholen in Zuiderburen

In de nieuwbouwwijk Zuiderburen komen twee basisscholen. De schoolbesturen van zowel het openbaar primair onderwijs Leeuwarden als de Vereniging voor protestants christelijk basisonderwijs Leeuwarden Zuid stellen voor om in de wijk twee afzonderlijke scholen te bouwen. Gelet op de prognose-opbouw van de wijk en omdat wordt voldaan aan het stichtingsnorm van 232 leerlingen heeft het college besloten om medewerking te verlenen aan de nieuwbouwplannen. De aanvragen zullen worden doorgezonden aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen; een besluit wordt voor 1 januari verwacht.

Collegebesluit: 22 mei 2001

Legesheffing voor informatieverstrekking taxatierapporten

Het college heeft besloten om een legesheffing in te voeren voor verstrekking van standaardinformatie over woonruimte aan makelaars. In taxatierapporten dient (gemeentelijke) informatie te worden opgenomen met betrekking tot op het pand rustende aanschrijvingen, planologische gegevens, bodemkwaliteit etc. De makelaars dienen te kunnen aantonen dat deze informatie is verkregen van gemeente en kadaster. Op jaarbasis worden in Leeuwarden 1200 aanvragen verwacht. Het college heeft besloten om voor deze vorm van gemeentelijke dienstverlening een kostendekking legestarief van fl. 87,70 (¤ 39,80) vast te stellen.

Besluit: 22 mei 2001

Directielid Stadsontwikkeling en -Beheer benoemd

De heer drs. ing. Harmen de Haas (45) is per 15 augustus a.s. benoemd tot directeur strategisch beleid en projecten van de dienst Stadsontwikkeling en -Beheer van de gemeente Leeuwarden. De heer De Haas is nu nog werkzaam als hoofd Afdeling Ontwikkeling bij de gemeente Zwolle.