Vis op de barbecue

Zomertijd is tijd voor vis

Rijswijk, 23 mei 2001 Het tweede Tijd voor Vis receptenboekje is uit. Aangezien veel Nederlanders bij de eerste zonnestralen hun barbecue tevoorschijn halen, worden in dit boekje volop tips en ideeën gegeven voor vis op de barbecue. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan de Hollandse Nieuwe.

Vis is zeer geschikt voor de barbecue. Vrijwel alle vissoorten kunnen op de barbecue bereid worden. De stevigere vissoorten zoals zalm of heilbot zijn ideaal voor het maken van visspiesjes. En wat dacht u van het roosteren van grote garnalen of mosselen? Voor het barbecuen van vis zijn speciale visgrillklemmen te koop, die voorkomen dat de vis uit elkaar valt of aan het barbecuerooster blijft plakken. Vis is snel gaar, licht verteerbaar en zeer smakelijk. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde barbecue.

Tevens is het weer tijd voor de Hollandse Nieuwe, die vanaf eind mei weer overal te koop is. De Hollandse Nieuwe is heerlijk op een broodje, maar ook goed te verwerken in bijvoorbeeld salades. En wist u dat de onverzadigde vetzuren in haring goed zijn voor de gezondheid? U vindt het allemaal in Tijd voor Vis 2.

De Tijd voor Vis receptenboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij diverse supermarkten en visspeciaalzaken. Daarnaast zijn de boekjes via het gratis telefoonnummer 0800 9080 te bestellen. Internetgebruikers kunnen de website www.tijdvoorvis.nl raadplegen. Een kaartje sturen kan ook: Nederlands Visbureau, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk.

/////