Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 25-05-2001 Mediaberichten 25 mei (12.15 uur)

WEERT Aanhouding winkeldief
WEERT De politie heeft donderdagmiddag op de Julianalaan een 34-jarige man uit Maastricht aangehouden die kort daarvoor in een winkel op de Langstraat 10 potjes dagcreme had gestolen. Agenten herkenden de man naar aanleiding van een opgegeven signalement van de verdachte door het winkelpersoneel. Omdat de verdachte al vaker met politie en justitie in aanraking is geweest voor winkeldiefstal werd hij ingesloten in een politiecel. Hij zal vandaag worden voorgeleid aan de officier van justitie.

GENNEP Aanhouding na vechtpartij
GENNEP De politie van Gennep heeft donderdagavond op de Spoorstraat een 42-jarige inwoner van die plaats aangehouden in verband met een vechtpartij in een horecagelegenheid. De verdachte had binnen onenigheid veroorzaakt en werd vervolgens de zaak uitgezet. De verdachte wilde weer terug naar binnen met een parasol in zijn handen om wraak te nemen. De aanwezige agenten wisten dat te voorkomen en voerden de man geboeid af naar het politiebureau. In de loop van de avond werd de man na te zijn gehoord en afgekoeld in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WEERT Onder invloed van medicijnen
WEERT De Weerter politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 34-jarige automobiliste uit Veldhoven ingevorderd. Een politiepatrouille trof de vrouw in haar auto aan nadat deze op de A2 van de weg was geraakt en in een sloot belandde. De automobiliste maakte een verwarde indruk en onderzoek wees uit dat de vrouw medicijnen gebruikt die mogelijk de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Door een arts werd een bloedproef afgenomen, de uitslag daarvan is nog onbekend.

BAARLO Aanhouding na vernieling
BAARLO De politie heeft afgelopen nacht een 18-jarige inwoner van Baarlo aangehouden die kort daarvoor van een horecagelegenheid aan de Maasstraat een ruit had vernield. De vernieling volgde op vervelend gedrag van een groep jongeren in de zaak waarvan de verdachte deel uitmaakt. De uitbater besloot op enig moment de groep de zaak uit te zetten. Hierop vernielde de verdachte de ruit. Aan de hand van het signalement werd de jongeman in zijn woning aangehouden.

WEERT Aanhoudingen na vechtpartij
WEERT De Weerter politie heeft afgelopen nacht twee Britten in de leeftijd van 17 en 19 jaar aangehouden die verdacht worden van mishandeling van twee 16-jarige jongens uit Ridderkerk. De vechtpartij vond plaats op een vakantiepark aan de Trancheeweg en de verdachten werden gearresteerd door beveiligingspersoneel van het park. De agenten namen de verdachten mee naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De beide slachtoffers liepen diverse lichtere verwondingen op. De Britten hadden de benadeelden al de hele avond lastig gevallen. De politie stelt een nader onderzoek in.

SWALMEN Weigeren naam op te geven
SWALMEN De politie van Swalmen heeft afgelopen nacht op de Beeselseweg in Swalmen een 17-jarige jongeman uit Swalmen aangehouden omdat hij weigerde zijn naam op te geven. De verdachte fietste zonder verlichting en hem werd een bekeuring aangezegd. Hij gedroeg zich meteen opstandig en weigerde te vertellen wie hij was. Na diverse kansen hebben de agenten hem meegenomen naar het politiebureau. Zijn ouders werden in kennis gesteld. Korte tijd later koos de jongeman eieren voor zijn geld en maakte zijn identiteit kenbaar. Met een geldboete van totaal 230 gulden op zak mocht hij later in de nacht huiswaarts keren.

TEGELEN Verkeersgewonde
TEGELEN Een 30-jarige automobilist uit Tegelen is vanmorgen in alle vroegte gewond geraakt bij een verkeersongeval op Egypte. Volgens het slachtoffer moest hij uitwijken voor een personenauto die vanuit parkeerstand plotseling de weg opkwam. Hierdoor botste de automobilist tegen een boom en werd met diverse verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Van de andere personenauto ontbreekt elk spoor.