Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 25-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.55) Vrijdag, 25 mei 2001.

Maastricht, bejaarde breekt heup en schouder:
Een bejaarde inwoonster van Maastricht heeft woensdagavond 23 mei 2001 in het busstation op de Parallelweg te Maastricht tijdens een valpartij tengevolge van een handgemeen een gebroken heup en schouder opgelopen. Een spoedoperatie bleek noodzakelijk. Het slachtoffer werd woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur door een bekende aangesproken over haar dochter. Een woordenwisseling tussen beiden had een handgemeen tot gevolg waarbij de man het slachtoffer een duw gaf waarbij zij kwam te vallen. Het slachtoffer bleef op de grond liggen en klaagde over pijn in heup en schouder. Door een ambulance werd zij naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht waar bij onderzoek een spoedoperatie noodzakelijk bleek. Zij bleek door de val een gebroken heup en schouder opgelopen te hebben. Hoe de operatie verder is afgelopen is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen die het voorval hebben zien plaatsvinden. Deze getuigen kunnen contact opnemen met de recherche van de basiseenheid Maastricht Noord-Oost te bereiken op telefoon 0900-8844.

Meerssen, rijden onder invloed:
Een 44 jarige inwoonster van Meerssen is donderdagavond 24 mei 2001 door de politie aangehouden nadat zij met haar auto tegen een gevel van een woonhuis aan de Ganslaan in Meerssen aanreed. Bewoners van de straat waarschuwden omstreeks 20.30 uur de politie dat een automobiliste met haar auto tegen een gevel van een woonhuis in de straat was gereden. De politie trof kort daarna op de Ganslaan de beschadigde auto van de automobiliste aan. Bij het zien van de politie ging de vrouw haar woning binnen waar zij even later door de politie werd aangehouden. Zij bleek behoorlijk aan Bachus geofferd te hebben hetgeen ook nog eens bleek uit de uitslag van een blaastest. Zij werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau waar van haar een bloedproef werd afgenomen. Tegen de inwoonster van Meerssen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de vrouw liep aanzienlijke schade op. Het woonhuis werd niet noemenswaardig beschadigd.

Ulestraten, schaftkeet utgebrand:
Een in een weiland langs de Vliekerweg te Ulestraten staande schaftkeet is donderdagnamiddag 24 mei 2001 geheel in vlammen opgegaan. De politie sluit een brandstichting niet uit. Een grote rookpluim boven Ulestraten had donderdag omstreeks 17.30 uur tot gevolg dat er meerdere telefoontjes bij politie en brandweer binnen kwamen. Bij onderzoek bleek dat een schaftkeet in lichter laaie stond. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de schaftkeet geheel in vlammen opging. In de schatkeet waren gelukkig alleen wat handgereedschappen aanwezig die verloren gingen. Door de felheid van de brand gingen ook een negental perenboompjes van een boomgaard verloren. De oorzaak van de brand was niet meer de achterhalen. Gelet op het feit dat er in de schaftkeet geen elektrische aansluiting aanwezig was sluit de politie brandstichting niet uit.

Maastricht, woningbrand:
Vrijdagmorgen omstreeks 08.45 uur heeft in een woning aan de Burgemeester van Akenstraat te Maastricht een korte maar hevige brand gewoed. Een slaapkamer brandde geheel uit terwijl de rest van de woning onbruikbaar werd door roet- en rook schade. De brand werd ontdekt door de bewoners zelf die gewaarschuwd werden door de kinderen. De brandweer werd onmiddellijk gewaarschuwd en de bewoners verlieten meteen de woning. De brandweer bluste de korte maar hevige brand op de slaapkamer van de kinderen. De slaapkamer brandde geheel uit terwijl de rest van de eerste etage zware brandschade opliep. De rest van de woning liep zware roet- en rook schade op. Bij onderzoek kwam vast te staan dat een van de kinderen op de slaapkamer met vuur had zitten spelen en daardoor brand was ontstaan. Het gezin werd opgevangen door buurtbewoners. De stichting Salvage zal voor een verdere opvang van het gezin zorgdragen. De woning is voorlopig onbruikbaar totdat de woning geheel gereinigd is van een dikke laag roet.