Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 25-05-2001
1e Persbericht 25 mei 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhangwagens gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de John F Kennedylaan zijn donderdagochtend tussen 4.30 en 5.45 uur twee aanhangwagens van het merk Rieske gestolen. De aanhangwagens waren afgesloten met behulp van een disselslot.

Eindhoven: Jongen van fiets beroofd
Op het Stratumseind is donderdagavond tussen 19.30 en 19.45 uur een 16-jarige Eindhovense van haar fiets beroofd. Het meisje haalde het slot van haar fiets af en op dat moment kwam een bromfiets met daarop twee personen aanrijden. De man die achter op de scooter zat sprong eraf en gaf het slachtoffer en harde duw. Hierdoor viel het meisje. De man sprong vervolgens op haar fiets en ging er samen met de bestuurder van de bromfiets vandoor. De beide mannen reden op een rode bromfiets en hadden een getint uiterlijk. Zij zijn ongeveer 20 25 jaar oud.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden Op de Parklaan is donderdagmiddag rond 17.00 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het achtervolgen en bedreigen van zijn 17-jarige ex-vriendin uit Nuenen. De politie zag de verdachte met zijn auto een groep fietsers hinderen. Onder deze groep fietsers bevond zich ook zijn ex-vriendin. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Leenderweg is vrijdagochtend rond 1.10 uur een 30-jarige automobilist uit Weert betrapt op het rijden met een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,15 weer. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Cornelis van Bijnkershoekstraat is vrijdagochtend rond 00.05 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak. Bij de man werd een schroevendraaier aangetroffen en op het trottoir waar hij stond lag een beschadigde computer. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man met slok te veel op belandt in sloot Een 31-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel is vrijdagochtend rond 4.30 uur met zijn auto in een sloot belandt op de Scheepstal. Een getuige waarschuwde politie. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof de auto aan. De automobilist was uitgestapt. Hij kon door de politie kort daarna op de Scheepstal worden aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van 1,85 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak
Uit een woning aan het Willem Beringsplein zijn donderdag tussen 11.00 en 20.30 uur een set gouden verlovingsringen, een gouden armband en 25 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door een vernield raam aan de achterkant van de woning.

Helmond: Vrouw verzet zegen tegen aanhouding man Op de Bunzingstraat is vrijdagochtend rond 1.45 uur een 54-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man met groot licht op rijden over de Molenstraat. Op de gegeven signalen om zijn licht te dimmen werd niet gereageerd. Toen de politie het voertuig staande wilde houden om met de bestuurder te praten reed deze hard weg. Op de Bunzingstraat stopte de auto en stapte de bijrijdster, de 32-jarige vrouw van de bestuurder, uit en liep een woning in. De bestuurder werd hierop verzocht om mee te werken aan een blaastest. Deze test deed vermoeden dat de man een slok te veel op had en hem werd medegedeeld dat hij voor een ademanalyse mee moest naar het politiebureau. De verdachte gaf dit door aan zijn vrouw. Zij was het echter niet eens met de aanhouding van haar man en belemmerde de politie om hem aan te houden. Hierop is ook zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de man is vervolgens een bloedproef afgenomen omdat een ademanalyse onvoldoende resultaat opleverde. Tegen het tweetal wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Fietser onder invloed botst tegen geparkeerde auto Op de Wolfsberg is donderdagavond rond 23.15 uur een 38-jarige fietser uit Ospel tegen een geparkeerde auto gebotst. Hierdoor is de fietser gevallen en raakte gewond. Hij is overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,85 uit. De man kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Prins Bernhardlaan is tussen vrijdag 00.00 en 8.00 uur een grijze Opel Corsa met het kenteken XT-59-HN gestolen.

Best: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden Op de Ekkersweijer zijn donderdagmiddag rond 16.45 uur drie Eindhovenaren (13,14 en 15 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van het slaan en schoppen van een 16-jarige jongen uit Best tijdens een ruzie tussen een groep jongeren. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis. Hij liep diverse schaafwonden in zijn nek op en hij heeft een aantal verdikkingen op zijn achterhoofd. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Bladel: Auto gestolen
Vanaf de Stijn Streuvelslaan is vrijdag rond 00.00 uur een rode Volkswagen Golf met het kenteken GL-LL-80 gestolen.

Hooge Mierde: Inbraak in caravan
Op de Poppelsedijk is tussen zondagavond 19.00 uur en donderdagavond 18.00 uur ingebroken in een caravan. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Uit de caravan worden een voortent, een luifel, een puptent, een tapijt en een golftas met golfstokken, golfhandschoenen en softballen vermist.

Nuenen: Sierhekwerk gestolen
Op de Vorsterdijk zijn tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 7.00 uur vier delen van een sierhekwerk, dat de omheining van het perceel van een woning vormt, gestolen. De weggenomen delen hebben een waarde van ruim 2.000 gulden.

Someren: Rijdzadel en hoofdstellen gestolen
Uit een bedrijf aan de Oude Goorenweg zijn donderdag tussen 15.30 en 20.30 uur een rijzadel, zes hoofdstellen en een halster weggenomen. De totale waarde van de spullen bedraagt ruim 5.000 gulden. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader binnen is gekomen.