Politiebericht Friesland: Friesland 25-05-2001 Politieberichten van 25 mei (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Vrijdagochtend omstreeks 04.50 zag een stadswacht, belast met het toezicht op industrieterrein De Hemrik, een gestolen auto rijden op de Orionweg. De auto werd later leeg aangetroffen bij station Cammighaburen. De inzittenden waren niet meer aanwezig. Samen met de inmiddels ingeschakelde politie werd op de hoek van de Orionweg een viertal tassen aangetroffen, met daarin geluidsapparatuur en gereedschap. Onderzoek met een politiehond leidde naar nog een aantal tassen met een gelijksoortige inhoud. Nog onbekend is waar de goederen vandaan komen. De technische recherche stelt een onderzoek in. De gestolen auto is in beslag genomen. De auto was woensdag gestolen aan de Prinsessenweg. De politie heeft de zaak in onderzoek, met name wordt gekeken naar de link tussen de gestolen goederen en de gestolen auto.

Surhuisterveen: poging doodslag
Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 stond een groepje van 20 jongeren bij het zwembad. Op dat moment kwam een auto met grote snelheid op de groep afrijden. Een aantal kinderen kon nog net op tijd opzij springen. De automobilist eiste dat een 12-jarige jongen uit Harkema de flippos, die van zijn zoon zouden zijn, terug moest geven. Toen de jongen zei dat hij de flippos niet had, stapte de man uit en pakte de jongen met beide handen bij de keel. Daarna werd de jongen boven het hoofd van de man getild. Daarna liet hij de jongen op de grond vallen. De man herhaalde deze actie en gaf de jongen vervolgens een klap in het gezicht. Door de tussenkomst van een omstandster staakte de man zijn gedrag. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De jongen heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal computer
Tussen woensdag 18.00 uur en vrijdag 08.15 uur is een computer ontvreemd uit een bedrijfspand aan De Merodestraat. Men kwam binnen door een raam te forceren. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 45-jarige inwoner van Franeker.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272