Horses of the DutchHolsteiner hengst Caretano Z overleden
Caretano Z, de Holsteiner hengst waarmee Jos Lansink van plan was te starten op het Europees Kampioenschap in Arnhem (27 juni t/m 1 juli a.s.), is onderweg naar het CHIO Rome aan een liesbreuk bezweken. De spoedoperatie in een kliniek in Pisa doorstond het paard weliwaar goed, maar tijdens de recovery bleek alles tevergeefs.

Met Caretano Z verliest de voor België rijdende topruiter zijn troef voor zowel het komende EK als de nog lopende internationale hengstencompetitie 'Sires of the World', waarin de combinatie -met alleen nog de finale te gaan- op een enorme voorsprong stond. De Caretino-zoon had een zeer bijzondere afstamming van moederskant waardoor hij bij de fokkers enorm populair was. Jaarlijks werden in heel West-Europa ca. 400 merries van hem geïnsemineerd.

Jos Lansink heeft nu in Rome nog twee ijzers in het vuur, waarvan er een een halfbroer is van Caretano Z. Deze Caridor Z is een 10-jarige nieuwe aanwinst afkomstig uit Argentinië, maar geboren in Holstein. Zijn moeder komt uit dezelfde fokfamilie als zijn vader Caretino. Of Caridor Z zijn overleden halfbroer kan evenaren moet nog blijken. In elk geval is de klap bij Léon Melchior, eigenaar van Stoeterij Zangersheide en van Jos Lansink's paarden, hard aangekomen. "Hij was niet verzekerd omdat ik geen van mijn paarden verzeker. Maar de schade in sportief opzicht is minstens even groot. Na vier jaar zorgvuldig trainen vormde Jos er een fantastische en betrouwbare combinatie mee en dat is nu in één klap voorbij."

bron: zangerheide.com©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer