KNWV

DATUM: 16-5-2001

Wedstrijdsport: Zeilen - Voorlichtingsmiddag Europe tijdens ONK optimist.Europe

Voorlichtingsmiddag Europe tijdens ONK optimist.

Op 25 mei zal de Nederlandse Europe Klasse Organisatie (NEKO) wederom een voorlichtingsmiddag organiseren tijdens het ONK optimist dat dan gehouden wordt in Workum.

Nadat de wedstrijden voor de Optimisten op die dag zijn afgerond, zal er eerst het een en ander verteld worden over de Europe klasse in Nederland door onze Commissaris Trainingen en Pr, Theo van Catz. Hij zal, samen met enkele Europe zeilers, die pas zijn overgestapt uit de Optimist, proberen uit te leggen wat er nu zo leuk is aan een Europe en hoe de klasse verder georganiseerd is. Hoe de sfeer in de klasse is en dat er echt niet alleen hard gevaren wordt, maar dat er ook een hoop gezelligheid is zowel op het water als aan de kant. De Europe zeilers kunnen hierbij natuurlijk goed uitleggen hoe de overstap in zijn werk gaat en hoe die hun is bevallen. Daarnaast zal er alle gelegenheid zijn om allerhande vragen te stellen. Na dit gesprek zal er, wanneer het weer het toe laat, de mogelijkheid zijn om eens in een Europe te varen. Hiervoor zullen verschillende Europes beschikbaar zijn.

Dat deze voorlichtingsmiddag gehouden wordt tijdens het ONK Optimist wil echter niet zeggen dat deze middag alleen bedoeld is voor zeilers, die te oud of te groot worden voor de Optimist. Integendeel zelfs, zeilers uit andere klassen zoals bijvoorbeeld de Splash en de Laser zijn natuurlijk ook van harte welkom om bij de middag aanwezig te zijn. Overigens zal de Europe Klasse nog een overstaptraining
organiseren in de maand september.

Dus zeilers, die er over denken om in de Europe over wil stappen, komt allen naar de voorlichtingsmiddag op 25 mei in Workum tijdens het ONK optimist. Zeilers die niet in staat zijn om bij deze
voorlichtingsmiddag aanwezig te zijn kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met onze secretaris Bieneke van Lingen tel 010 3144722 email: j.c.van.lingen@hro.nl of een van de andere bestuursleden. En iedereen kan natuurlijk altijd een kijkje nemen op onze website:
http://europe.knwv.nl

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl