Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Play-Offs Meesterklass

Persbericht

Breda, 21 mei 2001

Schaken met Hemelvaart in Breda (24 en 25 mei 2001)

Ook dit jaar zal de Nederlandse schaakcompetitie zijn ontknoping krijgen in Breda. De top vier van de meesterklasse zullen elkaar in een halve en hele finale bestrijden met als uitkomst wie zich het komend jaar kampioen van Nederland mag noemen.

Evenals vorig jaar hebben zich geplaatst: SVOrdina uit Breda, HSG uit Hilversum, BSG uit Bussem en ING-Esgoo uit Enschede. Ordina heeft als winnaar van de regulaire competitie het recht om haar tegenstander te kiezen zodat de paring als volgt is.

Halve finale donderdag 24 mei
Ordina - ING/Esgoo
BSG - HSG

Finale op 25 mei.

Op beide dagen zullen de wedstrijden beginnen om 12.00 uur en kunnen maximaal duren tot 19.00 uur.

In de halve finale wordt de meeste strijd verwacht tussen de streekgenoten HSG en BSG. Deze twee teams ontlopen elkaar kwa krachtverhouding bijna niet. Beide komen sterker op dan ooit tevoren. HSG met 9 en BSG met 7 grootmeesters.

In de andere halve finale zal Ordina uit Breda het met 10 GM's opnemen tegen de 10 meesters uit Enschede. Hiermee zal dit de sterkst bezette Play-offs worden die ooit gehouden is. In totaal zullen er 26 GM's aanwezig zijn.

De hele Nederlandse schaaktop zal aanwezig zijn zodat het publiek kan genieten van de verrichtigingen van Jan Timman, Jeroen Piket en Loek van Wely. Ook oude getrouwen als Paul van de Sterren, Hans Ree, John van der Wiel zullen aanwezig zijn. Uit het buitenland zullen toppers als Michael Gurevich, Jasser Seirewan en Vladislav Tachachiev aantreden.

De partijen zullen voor het publiek worden becommentarieerd door Lex Jongsma. Ook op internet zal het evenement te volgen zijn. www.svordina.com Net als vorige jaren zal er ook een schaakboekenstal aanwezig zijn.

Dit alles zal plaatsvinden in Hotel Brabant (tegen over het casino) Heerbaan 4-6 te Breda.

Telefonisch is de speelzaal bereikbaar onder 06-24271633 / 076-5224666

Met vriendelijke groet

Robert Klomp
SV OrdinaVoor meer informatie over de afgelopen Meesterklasse competitie.

Hotel Brabant is als volgt te bereiken:

Openbaar vervoer: Vanaf station Breda bus 2, uitstappen halte Ignatiusziekenhuis, dan 5 minuten lopen.

Auto: Vanuit Rotterdam A16 richting Breda, afrit Breda-Rijsbergen, die weg ongeveer 3 km. volgen, afrit Bavel-Ignatius, aan het eind van de afrit naar links, bij de verkeerslichten rechtsaf. Vanuit Utrecht A27 richting Breda, aan het einde van de afrit linksaf bij verkeerslichten, dan afrit naar rechts, bij de verkeerslichten weer naar rechts