PERSBERICHT

UMC kiest webMethods' integratieplatform voor e-business initiatieven in de distributieketen

Amsterdam, 25 mei 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, maakt bekend dat United Microelectronics Corporation (UMC), een wereldwijde fabrikant van
halfgeleiders, webMethods' integratieplatform heeft gekozen om een op RosettaNet gebaseerde oplossing te bieden voor integratie met haar partners in de distributieketen. Met de webMethods for RosettaNet-oplossing heeft UMC haar back-end supply chain partner Siliconware Precision Industries Ltd. (SPIL) geïntegreerd in de productiebewakingssystemen van het bedrijf. Door gebruik te maken van een RosettaNet PIP (Partner Interface Process), kan SPIL eenvoudig engineering-gegevens ophalen en wafels volgen door de back-end systemen van UMC.

UMC is de eerste fabrikant van halfgeleiders die webMethods for RosettaNet en de RosettaNet-standaarden gebruikt.

"De implementatie van webMethods for RosettaNet vergroot onze zichtbaarheid en zal helpen om onze productiebewakingssystemen verder te stroomlijnen," aldus Ker Wen Teng, vice president Product and Testing Services van UMC. "Het voordeel voor onze klanten is dat zij real-time toegang tot de informatie over hun wafelproductie krijgen, van gegevens over testen en verpakking tot rapportages over opbrengst en kwaliteit."

"Als de eerste 'solution provider' die deelnam aan RosettaNet, heeft webMethods het potentieel van RosettaNet om distributieketens in de IT te veranderen al vroeg herkend," zegt Edmund Chan, managing director van webMethods Greater China. "UMC's beslissing om zowel webMethods als RosettaNet te kiezen, toont aan dat het bedrijf serieus werkt aan het versterken van de relaties met haar partners en het verbeteren van de concurrentiekracht van de hele distributieketen."

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl